Bakan'ın spor aşkı

Güncelleme Tarihi:

Bakanın spor aşkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Romanya Spor Bakanı Emeric Enei, ‘‘Ter kokularını özledim’’ dedi ve siyaseti bırakıp, Romanya Milli Takım’ı Teknik Direktörü oldu. 5 kez şampiyon yaptığı Steaua Bükreş'e Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazandıran bakan, 1969-71 yıllarında Kayserispor'da futbol oynamıştı...

Koltuğu bıraktı

Futbol aşkı yüreğinde o kadar alevlenmiş ki, sporu siyasete tercih etti. Bakan koltuğunu bıraktı, yeşil sahalara döndü... Romanya Spor Bakanı Emeric Enei, Romanya Milli Takım Teknik Direktörü oldu. Iordanescu'nun Yunanistan Milli Takımı'nı çalıştırması üzerine bu göreve gelen Enei, Romanya'yı Dünya Kupası finallerine hazırlayacak.

Efsanevi antrenör

‘‘Yeşil sahaları çok özledim. Ben futbolsuz yapamam’’ diyen ve altındaki makam otosunu, korumalı, gösterişli yaşamını bırakıp, ‘‘Ben geldiğim yere dönüyorum’’ diyen Rumen Bakan, 5 kez şampiyon yaptığı Steaua Bükreş'e 1986 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazandırmıştı. Bakan koltuğunu bırakan Emeric'in yerine Krin Antenescu getirildi.

Vergiye veto

1969-71 döneminde Kayserispor'da futbol oynadığı yıllarda pastırma ve mantının tadını unutamadığını söyleyen Türk dostu Enei, Hagi, Adrian ve Sabin İlie kardeşler, Popescu ve birçok yıldızı Rumen futboluna kazandırdı. Emeric Enei, Romanya Meclisi'nde ‘‘sporculardan vergi alınmasına’’ ilişkin yasa tasarısına karşı çıkarak, spor kamuoyunun büyük sevgisini kazanmıştı.

Gözüm Türkiye'de

‘‘Şampiyonluklara doyamadım. Bakan koltuğu bana dar geldi. Soyunma odalarındaki ter kokularını özledim’’ diyen Emeric Enei, Dünya Kupası finallerinde Romanya'nın başarısı için kolları sıvadı. Ve ‘‘Galatasaray'ın Rumen yıldızlarını yakın takibe aldım. Gözüm Hagi, Popescu, Filipescu, Sabin İlie ve Lutu'nun üstünde. Paris'te onlara çok ihtiyacım var’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!