Bakan'a esnaf raporu

Güncelleme Tarihi:

Bakana esnaf raporu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 12:14

Antalya'da esnaf zor durumda. Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıdan Dere, esnafın yaşadığı sorunları içeren bir raporu ve çözüm önerilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sundu.

Haberin Devamı

ANTALYA Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıdan Dere, esnafın işe giriş bildiriminde yaşanan mağduriyet, mesleki yeterlilik belgesi alım süresi, esnaf için işsizlik fonu kurulması, BAĞKUR kayıtları, emeklilik yaşı ve maaş farkları gibi esnafı birçok konuda rahatlatacak raporunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sundu.

ESNAF ZORDA

Raporda, esnafın işçi alım bildiriminde yaşanan sıkıntılara yer verildi, emniyet ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sisteminde yer alan işe giriş bilgilerindeki uyuşmazlık nedeniyle ödenen para cezaları ve teşvik iptallerinin esnafı zor duruma soktuğuna dikkat çekildi.

İŞSİZLİK FONU 

Sigortalı çalışanların işsiz kaldığı dönemlerde İşsizlik Sigortası Fonu’ndan 10 aya kadar ödenek alındığını belirten Dere, esnaflarında benzer uygulamaya ihtiyaç duyduklarını aktardı. Raporda, ülke istihdamına katkı sağlayan, vergi veren dükkân sahiplerine ödenek sağlanması gerekliliğine dikkat çekildi. Dere, raporunda ayrıca Mesleki Yeterlilik Belgesi alımındaki sürenin 1 yıl daha uzatılması gerekliliğine ilişkin önerisini sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!