Bakan Zeybekci şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Zeybekci şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 23:39

Bakan Zeybekci şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte buluştu

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün şehit aileleri ve gaziler için düzenlediği yemeğe katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 100 barla test edildiğini ve bu sınavdan başarı ile çıktığını söyledi. Zeybekci, IMF, Dünya Bankası ve Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin büyümesini pozitif bazda revize ettiklerini belirten Zeybetci, Temmuz ayında aylık bazda ihracat artış rekoru kırılacağını kaydetti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Valilik ve Denizli Büyükşehir Belediyesi'yle ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kayalar Düğün Salonu'nda şehit aileleri ve gaziler için verdiği yemeğe katıldı. Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra belediye başkanları, daire müdürlerinin de katıldığı yemekte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu belirterek, Türk milletinin darbe girişimine el koyarak demokrasi destanı yazdığını söyledi. 2013 yılının Mayıs ayında Türkiye'de her şeyin yolunda giderken Gezi Olayları'nın çıkarıldığını, meselenin iki ağaç olmadığını, ardından 17-25 Aralık operasyonunun hayata geçirildiğini, 7 Haziran seçimlerinin ardından Güneydoğu'da çukur siyasetinin hayata geçirildiğini belirten Zeybekci, son ihanet girişimin ise 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu belirtti. Türkiye'nin hiçbir güce boyun eğmeyeceğini belirten Zeybekci, hedeflenen muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın tek koşulunun da birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. 
"ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA 15 TEMMUZ DESTANI YAZDIRMASIN"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şehit yakınlarıyla yakından ilgilendiği yemekte konuşmasının ardandan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 15 Temmuz'un dünya demokrasi tarihine bir Türk demokrasi devrimi, zaferi olarak geçeceğini söyleyen Zeybekci, "Bu zaferin bütün kahramanlarının mensubu olduğu bu milletin mensubu olmak, bizim için gurur onur vesilesidir. Bu akşam 1000'in üzerindeki şehit yakınımız, gazimiz ve yakınlarıyla beraber olduk. Rabbim onlara rahmet eylesin. İnşallah şehitlerimizle beraber yakınlarını cennetinde buluştursun diyorum. Mehmet Akif'in Cenabı Allah bu milleti bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın dediği gibi bir daha bu milletin 15 Temmuz destanı gibi destanlar yazmak zorunda bırakmasın inşallah. FETÖ ve diğer bölücü terör örgütü, diğer adı asla İslamiyet'e yakışmayan, İslamiyet'e tarih boyunca en büyük zararı veren terör örgütlerini de inşallah bu devlet, mücadele yöntemiyle hepsinin üstesinden gelecektir. Sonu da görünmüştür Bundan sonra artık o muasır medeniyet yolculuğumuzu ve yürüyüşümüzü de başarıyla tamamlayacağız inşallah" dedi. 
"AVUSTURYA PROGRAMI KESİN DEĞİL"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avusturya ziyaretiyle ilgili olarak, "Daha henüz kesinleşmemekle beraber o tarihlerde Cumhurbaşkanlığımızın da bir programı olma ihtimali var. Ekonomi Bakanı olarak da biz Cumhurbaşkanımızın programlarına genel itibariyle katılıyoruz. Bu programdan sonra netleştireceğiz. Yani orada Avusturya ve Yunanistan'la birlikte arka arkaya yapacağımız Ekonomi Bakanlığımızın bir ziyareti var. Onu yapmak istiyoruz. Tabi ki, bu ziyaretimizde ağırlık ekonomi, ikili ticari ilişkiler olacak" diye konuştu. 
"TEMMUZ AYINDA TARİHİMİZİN AYLIK BAZDA İHRACAT ARTIŞ REKORUNU KIRACAĞIZ"
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk ekonomisinin 100 barlık teste tabi tutulduğunu ve bu testten başarıyla çıktığını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türk ekonomisi her şeye rağmen 2016 yılını yüzde 2.9'luk bir büyümeyle kapadı. 2017 yılında başlatmış olduğumuz o ihracat seferberliği ile ilk çeyreğini yüzde 5'le kapadı. İkinci çeyrekte bu ve bunun üzerinde beklentimiz güçlenerek devam ediyor. 3. ve 4. çeyreklerden sonra yıl sonunda şu anda bütün dünyadaki kuruluşlar, IMF, Dünya Bankası ve kredi derecelendirme kuruluşları sırayla Türkiye'nin büyüme ilgili beklentilerini yukarı doğru revize ediyorlar. Onların yukarı doğru revize etmeleri dahi Türkiye'nin 2017 yılı büyümesine yetişmeyecek. Sizlere burada ilk kez bir şey söyleyeyim. İnşallah, Temmuz ayı ihracatımız tarihimizin aylık bazdaki en yüksek ihracat artışına da şahit olduğumuz bir ay olacak" dedi.
"MÜTTEFİKSEK BİRBİRİMİZE GÜVENMELİ, İNANMALIYIZ"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Alman milletvekillerinin Türkiye'ye gelişine izin verilmediği yolundaki haberlerle ilgili olarak ise, "Bu tabii ki; tamamen Savunma Bakanlığımızın, Dışişleri Bakanlığımızın bu konuyla ilgili bir kararıdır. Detaylarını bilmemekle beraber şunu da söyleyeyim. Yasaklar olmamalı diye düşünüyorum. Yasaklar tabi karşılıklı olmamalı, müttefiksek eğer birbirimize güvenmeliyiz, birbirimize inanmalıyız. Bunu tek taraflı Türkiye'nin yasağı veya engelleme olarak görmemek lazım. Türkiye'nin de büyük bir ihtimalle ziyaret edecek olan milletvekillerinin bazılarıyla ilgili bazı hassasiyetleri vardı. Bu da muhtemelen karşı tarafa bildirilmiştir diye düşünüyorum. Almanya ile Türkiye'nin ilişkilerinin bozulmasında Almanya da Türkiye de kaybeder. Bu Türkiye ile Avusturya ilişkilerinin bozulmasında da kazanan hep bu felaket maşalarını kullananlar olacaktır. Onun için onları da sevindirmeyeceğiz ama karşılıklı. Burada aklıselim galip gelecek. İnşallah ileride Türkiye,  Almanya, Avusturya, Avrupa Birliği ilişkilerinde de çok güzel gelişmeler olacak" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!