Bakan Zeybekci oyun oynadı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Zeybekci oyun oynadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 09:41

ODTÜ Mikroelektronik Tesisleri'ni ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği üyeleriyle buluştu.

Haberin Devamı

Oyun yazılımı sektörünün Türkiye'nin gizli kahramanı olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Sanal dünyadaki kahramanlar gibi, onlar da bizim yetiştirdiğimiz kahramanlarımız. 'Hadi canım, o kadar yoktur' dediğim rakamlara ulaşan insanlar. Sadece oyun yazılımında 2016 yılında 500 milyon dolarlık ihracat rakamlarına ulaşıldı. 2017 sonunda kendilerinden daha üst seviyede performans bekliyoruz" diye konuştu.

‘İLK KEZ DENEDİM’

Yerli geliştirilen dijital oyunlar hakkında bilgi alan Zeybekci, konsolun başına geçerek dijital oyun oynadı. Zeybekci, "Mount&Blade: Warband" isimli savaş oyununda, bir kalenin kuşatılması için mücadele vererek oyunu kazandı. Zeybekci, hayatında ilk defa dijital oyun oynadığını belirterek, 10 yaşındaki küçük oğlu Tarık Efe'nin birlikte oynama çağrısına, hem vakitsizlikten hem de cesaret edemediği için hep olumsuz yanıt verdiğini anlattı. Bu deneyimi sonrasında artık bu oyunlar için cesaret kazandığını ifade eden Zeybekci, "Tarık Efe'den hafta sonunda hesabını sorarım, hafta sonu bir turnuva düzenleyelim. Tarık Efe hazır olsun. Hafta sonu onunla deneme yapacağız. Denedim şimdi bana özgüven geldi" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!