Bakan Yılmaz’ın açıkladığı ‘Akıllı Veli’ hemşerisi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz’ın açıkladığı ‘Akıllı Veli’ hemşerisi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 15:51

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a, TEOG sınavıyla ilgili görüşlerini kısa mesaj yoluyla gönderen ve Bakan’ın da telefon rehberine ’Akıllı Veli’ olarak kaydettiği kişinin Sivas’ta işçi olarak çalışan Kadir Halıcı (50) olduğu ortaya çıktı. Halıcı, “Bakanımız da canlı yayında benden bahsetmiş, ’Akıllı Veli’ diye telefonuna kaydettiğini söylemiş. Çok gururlandım” dedi.

Haberin Devamı

TCDD’de işçi olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası Kadir Halıcı’nın kızı Şevval Halıcı, girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında evine yakın okulu kazanamadığı için 5 kilometre uzaklıktaki liseye gitmek zorunda kaldı. Halıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEOG’un kaldırılması gerektiği açıklamalarının ardından sistemle ilgili şikayetlerini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cep telefonuna mesaj yoluyla gönderdi. Velinin ilgisinden dolayı teşekkür mesajı gönderen Bakan Yılmaz, yeni liseye geçiş sistemini açıklarken, Halıcı’yı cep telefonunun rehberine ’Akıllı Veli’ olarak kaydettiğini açıkladı.

‘SİSTEMDEN ÇOK ŞİKAYETÇİYDİM’
TEOG sisteminden çok şikayetçi olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’TEOG kaldırılmalı’ sözüyle konu hakkında düşünceler geliştirdiğini söyleyen Halıcı, “Düşüncelerimi bakanımızla paylaştım. Cumhurbaşkanımızın sözü benim için başlangıç oldu. Zaten üç öğrenci okutuyorum, bu konuda benim çok şikayetlerim vardı. TEOG sistemini ben beğenmiyordum. Bakanımıza düşüncelerimi kendi telefonuna kısa mesaj atarak yazdım. Sağ olsun kendisi de bunları beğenmiş. Bana teşekkür mesajı gönderdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Yılmaz’ın açıkladığı ‘Akıllı Veli’ hemşerisi çıktı

'GURURLANDIM'
Bakan Yılmaz’ın televizyonda kendisinden bahsettiğini yakınlarından öğrendiğini anlatan Halıcı, “Bakanımız TEOG konusunda mesajımı aldıktan sonra televizyonda basına açıklamalarda bulundu. Ben onları izlememiştim. Benim ismimden bahsetmiş. Beni tanıyan eş, dost, akraba aradı. ‘Bu konuyla ilgili mesaj attın mı?’ diye sorunca ben de TEOG sisteminin değişmesi gerektiğini, çocuklarımız için iyi bir sistem olmadığını, çok zorluklarla dolu olduğunu anlatmıştım. Birçok konuya da mesajın içeriğinde değinmiştim. Bakanımız da canlı yayında benden bahsetmiş, ’Akıllı Veli’ diye telefonuna kaydettiğini söylemiş. Bundan dolayı çok gururlandım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu, devletin bir bakanının toplumun her kesiminden insanların düşüncelerini aldığını gösteriyor. Benim çok hoşuma gitti. Çok duygulandım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'YENİ SİSTEM ÇOK GÜZEL OLDU'
Kızı Şevval’ın geçen yıl TEOG sınavına girdiğini belirten Halıcı, “Eğer şu andaki sistem olmuş olsaydı kızım mahallemdeki, evime yakın okula gidecekti. Ekstra bir servis ücreti ödemeyecektim. Çocuğumun cebine harçlık koymayacaktım. Öğlen gelip yemeğini yiyebilecek, evinde dinlenip tekrar okula gidecekti. Bu açıdan yeni gelen sistem çok iyi oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!