Bakan Yılmaz’dan üniversiteli öğrencilere 15 Temmuz mesajı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz’dan üniversiteli öğrencilere 15 Temmuz mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 13:38

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin akademik yılı açılışında, öğrencilere ve üniversitelere 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili mesaj verdi. Yılmaz, ”Bu eğitim ve öğretim yılında üniversitelerimize ek bir görev düşmektedir. O da bu millete bir daha 15 Temmuz’u yaşatmamak için gereken şuurun öğrencilere verilmesidir” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Konya Şeker Fabrikası öncülüğünde Bilimsel Araştırma, Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin 2016/2017 akademik yılının açılış törenine katıldı. Bir otelde yapılan açılış törenine Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitime önem verdiklerini belirterek, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının şu an 181’e ulaştığını ve 81 ilin tamamında üniversite kurulduğunu belirtti.

Ülkeler için tarım sektörünün her dönemde önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ”Bugün bilgi çağında gıda güvenliği önemini artırarak devam etmekte. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi milli ekonominin temeli tarımdır. Bu sadece 1920’lerde 30’larda değil bugünlerde ekonomimizin en önemli bölümünü tarım alıyor” dedi.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe mesajı

15 Temmuz’daki darbe girişimine de değinen Bakan Yılmaz, üniversitelere ve öğrencilere darbeyle ilgili mesajlar verdi. Yılmaz, şöyle konuştu: ”Bu eğitim ve öğretim yılında üniversitelerimize ek bir görev düşmekte. O da bu millete bir daha 15 Temmuz’u yaşatmamak için gereken şuurun öğrencilere verilmesidir. Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğine hedef alan alçak bir darbe girişimine maruz kaldı.”

Üniversitelerde fikri ve vicdanı hür yeni nesiller yetişmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, ”Ülkenin böyle bir daha karanlık gece yaşamaması için, uçurumun kenarına gelmemesi için hepimizin sorumlulukları var. Üniversitelerimizde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, hakka inanan, ilmin ışığında sorgulayan bireylerin yetiştirilmesi ve bizi millet yapan değerlerin öğrencilerimize aktarılması gerekir. Güçlü ve istikrarlı hür ve demokratik düzeninin gerçekleşmesi ve devamı için gençlerimizin demokrasi kavramını içselleştirmesi, benimsemesi gerekir. Nitekim 15 Temmuz’da yaşadığımız karanlık gece milletimizin, özellikle gençlerimizin sahip olduğu bilinçle aydınlık bir gündüze bıraktı. Biz üniversitelerimizin bu sorumluluğunu hakkıyla yerine getireceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!