PISA savunması: Müfredatı değiştirmek zorunda kaldık

Güncelleme Tarihi:

PISA savunması: Müfredatı değiştirmek zorunda kaldık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 21:36

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Direktörü Andreas Schleicher’in “Türk eğitim sistemi dünyaya uyum sağlayamadı” sözlerine “E, biz de bunu söylüyoruz, dünyaya uyum sağlayamadığını söylediğimizden müfredatı değiştirmek zorunda kaldık” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün bakanlığının 2018 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

AVRUPA’NIN YAPAMADIĞINI HER GÜN GÖRÜYORUZ

PISA Direktörü, ‘Türk eğitim sistemi dünyaya uyum sağlayamadı’ diyor. E, biz de bunu söylüyoruz, dünyaya uyum sağlayamadığını söylediğimizden müfredatı değiştirmek zorunda kaldık. Bu, PISA direktörüne gazeteci soruyor, ‘21’inci yüzyılın eğitimi nasıl olacak?’ diyor. Ondan şöyle bir cevap bekliyor herhalde; ‘Nesnelerin birbiriyle konuştuğu dönemde, makinelerin birbiriyle haberleştiği dönemde, insanlardan robota giriştiği dönemlerde daha çağdaş bir eğitimin verilmesi en doğru olur’ diyeceğini düşünüyor. Diyor ki, ‘21’inci yüzyılın eğitimi farklı kültürlerle bir arada yaşayabilmeyi başarabilmektir.’ Avrupa’nın yapamadığını her gün görüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!