Bakan Yılmaz’dan öğretim yılı değerlendirme mesajı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz’dan öğretim yılı değerlendirme mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 10:53

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretim yılını değerlendirerek, “Türkiye’yi hedeflerine bir adım daha yaklaştırdık. Emeği geçen tüm yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Önümüzdeki dönemin eksiklikleri azaltma, nihayetinde giderme evresi olacağını anlatan Bakan, yeni müfredatın hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) eğitim öğretim yılı değerlendirme mesajı yayınladı. “Türkiye’yi hedeflerine bir adım daha yaklaştırdık” diyen Bakan Yılmaz, videolu mesajında şunları söyledi:
“Eğitim ailemizin değerli mensupları, bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Türkiye’yi hedeflerine bir adım daha yaklaştırdık. Emeği geçen tüm yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha kaliteli bir eğitim vermek için kazandığımız tecrübelerin ışığında geleceği daha güvenli kılmak için gerçekleştirilen bu mesleki çalışmanın başarılı geçmesini diliyorum. Muhakkak ki bu çalışmada eğitim öğretim süreci içerisinde görülen sorunların çözümü tartışılacak, eksiklerimizi tespit edip giderecek, iyi uygulamaları ve tecrübelerimizi paylaşacağız. İnanıyorum ki her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bu süreci daha etkin kılmak bizlerin elinde. Eğitim sistemlerinin başarısı da değişimi okuma ve değişime hızla cevap verebilmeye bağlı. Bildiğiniz gibi eğitim sistemlerinin nihai amacı topluma faydalı, toplumun değerlerini gözeten, etkili iletişim becerileri edinmiş, değişimi yönetebilen, öğrenme kaynaklarına erişebilen ve bunlardan etkin yararlanma becerilerini kazanan, bilgi iletişim teknolojisini sadece kullanan değil aynı zamanda üretebilen, kendisiyle ve toplumla barışık, inisiyatif alan, araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünme becerisine sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler yetiştirmek. Bu niteliklere sahip bireylerden oluşacak bir toplumun inşasında en önemli görev ise öğretmenlerimize düşüyor.

Haberin Devamı

MİLLİ EĞİTİM AİLEMİZE GÜVENİYORUM

Her dönem birçok yeniliğin uygulamasını eğitim sürecine katıyoruz. Burada eğitimle ilgili değişim çabalarının uygulamaya geçilmesinde en büyük sorun öğretmenlerimize düşüyor. Öğretmenlerin benimsemediği, içselleştirmediği herhangi bir yeni uygulamanın başarılı olması mümkün değil. Bu gerçekten hareketle bugün Türkiye’de görülen her başarının altında eğitimin payı var. Ancak şunu da belirtmem gerekir ki toplumun da kabulü bu yönde görülen her eksiklikte de eğitime bir pay düşüyor. Önümüzdeki dönem bu eksiklikleri azaltma, nihayetinde giderme dönemi olacak. Yeni müfredat bizim hedeflerimize ulaşmamıza katkıda bulunuyor. Sürekli bir mesleki eğitim, öğretmen akademisiyle birlikte bizi hedeflerimize daha kısa sürede yaklaştıracak. Ben Milli Eğitim ailemize güveniyorum. Yönetici ve öğretmenlerimize güveniyorum. Hiç şüphe yok ki yarınlarımız daha aydınlık olacak. Söylediklerime son verirken, ülkemizin yarınını inşa edecek gençlerimizi yetiştirirken şehit olan hayatını kaybeden, eğitim ailemizin mensuplarını rahmet ve şükranla yad ediyor, çalışma arkadaşlarıma sonsuz başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!