Bakan Yılmaz Sivas'ta şehitlik ziyaretinde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz Sivasta şehitlik ziyaretinde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 13:47

Bakan Yılmaz Sivas'ta şehitlik ziyaretinde bulundu

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN/ SİVAS, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Sivas'ta şehitlik ziyaretinde bulunarak, mevlit programına katıldı. 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile Ankara'dan Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği ve Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada şehit ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen Yılmaz, daha sonra 15 Temmuz Şehidi 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin ile diğer şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Burada şeref defterini imzalayarak yazdıklarını okuyan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
"Aziz şehitlerimiz, ülkemizin birliği ve beraberliği, devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz, minnet ve en derin şükranlarımızla huzurunuzdayız. 15 Temmuz'da hain darbe girişimine karşı, ülkemizin birliğini korumak ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için gösterdiğiniz kahramanlık aziz milletimiz için şanlı bir destan ve gurur vesilesi olmuştur. Vatan için canınızı hiçe sayarak gösterdiğiniz azminiz, fedakarlığınız ve vatan sevginiz bu aziz millet tarafından nesilden nesile gururla aktarılacaktır. Uğruna şehadete erdiğiniz vatan toprağında rahat uyuyun. Bizlere emanet ettiğiniz vatanımıza layıkıyla sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıp emanetinize halal getirmeyeceğiz. Sizleri cesaretinizi vatan sevginizi ve 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız. Vatanımız bayrağımız ve istiklalimiz için şehadete ermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."
Bakan Yılmaz, daha sonra Ulu Cami'de 15 Temmuz şehitleri için okutulan mevlit programına katıldı. Programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip ile şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!