Bakan Yılmaz, Anadolu Oyuncak Müzesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz, Anadolu Oyuncak Müzesinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 12:23

Bakan Yılmaz, Anadolu Oyuncak Müzesi'nde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dokuma Park'taki Anadolu Oyuncak Müzesi'ni gezdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Antalya ziyareti kapsamında Dokuma Park'taki Anadolu Oyuncak Müzesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün rehberlik yaptığı geziye Ak Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu ve Gökcen Özdoğan Enç ile Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı.

Ziyaretçi sayısı, açılış süresi, sergi zenginliği ve maliyeti hakkında bilgiler veren Başkan Tütüncü, Bakan Yılmaz ve beraberindekilere sergilenen eserlerin hikayelerini ve önemlerini de anlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarındaki kara önlüklü, tahta sıralı, deney dolaplı ilkokul sınıfının canlandırıldığı odaya giren Bakan Yılmaz, müzede en fazla zamanını burada geçirdi. Bu odada herkesin hatıralarının canlanacağına işaret eden Bakan Yılmaz, bolca fotoğraf çektirdi.

"MÜZEDE GÖREREK ÖĞRENECEKLER"

Gezinin sonunda müzenin hatıra defterini imzalayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Anadolu Oyuncak Müzesi'nin aynı zamanda bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı. Müzenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, burada mühendislik, denizcilik, havacılık, fizik ve teknik gibi her alanda öğrencilerimizin görerek öğrenecekleri ve hayal edecekleri çok şey olduğunu söyledi.

Önce evlatlarımıza hayal etmeyi, sonra da hayallerini gerçekleştirmek için ne ihtiyaçları gerekiyorsa onu yapmayı amaç edindiklerini belirten Yılmaz, "Türkiye'nin bugünü dünden, yarını da bugünden iyi olacak. Oyuncak müzelerimiz yoktu ama bugün var. Dün evlatlarımıza neyi hayal edebileceklerini sınırlı olarak gösteriyorduk. Bugün kodlama eğitimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Çok daha iyi bir Türkiye'yi evlatlarımıza bırakacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!