Bakan Yıldırım'dan İlhan Selçuk'a tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yıldırımdan İlhan Selçuka tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2007 10:53

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bu İş Şirazeden Çıkıyor...” başlıklı köşe yazısında, “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla yazıyı kaleme alan İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Gazetesi aleyhine 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Yıldırım'ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, Cumhuriyet Gazetesinde, 21 Şubat 2007 tarihinde, İlhan Selçuk tarafından “Bu İş Şirazeden Çıkıyor...” başlık bir köşe yazısı yayınlandığı kaydedildi.

Dilekçede, söz konusu köşe yazısında, “Şimdi bu köşede 21 Ocak 2003 günlü yazıyı okuyabiliriz... AKP hükümetinde en önemli üç bakanlık, yolsuzluk suçlamasından sanık üç kişinin elinde. Enerji Bakanlığı, zanlı Hilmi Güler'in elinde. Ulaştırma Bakanlığı, zanlı Binali Yıldırım'ın elinde. Maliye Bakanlığı, zanlı Kemal Unakıtan'ın elinde. Üç stratejik bakanlık, yolsuzluk sanıklarının avuçlarının içinde...” şeklinde ifadelere yer verildiği belirtildi.

Söz konusu köşe yazısının, “Bakan Yıldırım açısından gerçek dışı ithamlar içerdiği, onu halkın gözünde yolsuzluklara bulaşmış ve hatta bu nedenle yargılanan sanık gibi gösteren hakaret ve iftiralar içeren bir yazı olduğu” iddia edildi.
Dilekçede, söz konusu yazıda, Binali Yıldırım'ın “yolsuzluk suçlamasından sanık üç kişi”den biri olarak isnat edildiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Bakan Binali Yıldırım ile ilgili olarak hiçbir cezai takibat, dava bulunmamaktadır. Bırakınız sanık olduğu ceza davasını, hakkında hazırlık soruşturması dahi yoktur. Hal böyleyken, siyaset gibi halkın da güveninin belki de en çok önem taşıdığı bir kurumun içinde ve en başında bulunan müvekkilimin itibarının, şeref ve onurunun bu şekilde gerçek dışı isnat ve iftiralarla karalanması hukuka aykırı bir davranıştır ve müeyyidesi vardır.”

Dilekçede, söz konusu köşe yazısında yer alan ifadelerle, Yıldırım'ın ”kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” öne sürülerek, yazar İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Gazetesinden 20 bin YTL manevi tazminat talep edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!