Bakan Yazıcı işten çıkartılan işçiye sitem etti

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yazıcı işten çıkartılan işçiye sitem etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 13:32

ARTVİN’in Hopa İlçesi’nde Sarp Sınır Kapısı’nda kimlikle geçiş işlemleri için işe alınan ancak geçiş ücretinin 1 liradan 15 liraya çıkarılmasının ardından geçen hafta işlerine son verilen 14 işçi, bölgede incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştü. Bakan Yazıcı, kendilerine yardımcı olunmasını isteyen işçilere umut vermeyerek, iş aramalarını istedi. Yazıcı, işçiler adına konuşan Olcay Tan’a, "Ben senden, ’17 ay çalıştım, çok teşekkür ederim. Emeğimin karşılığını aldım’ demeni beklerdim" diyerek sitem etti.

Haberin Devamı

Hopa Kaymakamlığı’nca Sarp Sınır Kapısı’nda kimlikle geçiş işlemleri için işe alınan ancak geçiş ücretinin 1 liradan 15 liraya çıkarılmasının ardından işlerine son verilen 14 işçi Bakan Yazıcı’nın önüne çıktı. İşlerine sorgusuz sualsiz son verildiğini anlatan işçilerden Olcay Tan’ın, "Çoluk çocuğumuz var" sözleriyle yardım edilmesini istemesi üzerine konuşan Bakan Yazıcı, umut vermedi, iş aramalarını istedi.

"Kimlikle geçişlere ilişkin bir yasal düzenleme olmadığı için Valiliğin bir uygulaması vardı. O kapsamda 14 kişi istihdam edilmişti. Ama buna son verildi. İş-Kur bünyesinde iş arama çalışmalarınızı sürdürün" diyen Bakan Yazıcı, kapıda 17 ay çalıştığını öğrendiği Olcay Tan’a, "Ben senden, ’17 ay çalıştım, çok teşekkür ederim. Emeğimin karşılığını aldım’ demeni beklerdim" diyerek sitem etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!