Bakan Yardımcısı Metin EİB'nin konuğu oldu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yardımcısı Metin EİBnin konuğu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:07

Bakan Yardımcısı Metin EİB'nin konuğu oldu

Haberin Devamı

EKONOMİ Bakan Yardımcısı Fatih Metin, görev başladıktan sonra İzmir'e gerçekleştirdiği ilk ziyarette Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Egeli ihracatçılar 12 sektördeki sorunları ile ilgili Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin'e sunum yaptı.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu başkan yardımcılarını tek tek dinleyen Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ihracatın sorunlarının çözümü için her zaman ihracatçıların yanında olacağını belirtti. Metin, Egeli ihracatçıların İzmirli olan geçmiş dönem Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ile kurdukları verimli işbirliği ortamını kesintisiz sürdürme sözü verdi ve cep telefonu numarasını paylaştı. EİB başkanları, özetle kendi sektörlerinin ihracatında yaşanan sıkıntıların aşımı yönünde başta devlet destekleri olmak üzere dış ticaret mevzuatında revizyon yapılması gerektiğini, bu konuda dünyada yaşanan gelişmeler ışığında yeni açılımlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin onuruna verilen akşam yemeğine; EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, EİB Koordinatör Başkan Yardımcıları Nurettin Tarakçıoğlu ve Emre Kızılgüneşler, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Moiz Hemsi, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bedri Girit, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Davut Er, Kuru Meyve Sektör Kurulu ve Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı İhracat Masası Koordinatörü Ali Sorgun Özbalcı, EİB Genel Sekreteri İ.Cumhur İşbırakmaz ve EİB Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Coşkun katıldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!