Bakan Yardımcısı Çiftçi kamu yönetimi forumuna katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yardımcısı Çiftçi kamu yönetimi forumuna katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 14:14

Bakan Yardımcısı Çiftçi kamu yönetimi forumuna katıldı

Haberin Devamı


VAN,(DHA)-GÜMRÜK ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Kent Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu'na katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Çiftçi, Türkiye'nin 2002 yılı öncesi ve sonrasını ayır eden bir anlayışın hakim olduğunu söyledi. Çiftçi, "Ülkemizdeki kamu yönetimi anlayışının AK Parti iktidarlarıyla değişti. 2002 öncesi genel anlamda devlet millet ilişkisinin farklı olduğu, sanki devletin efendi, milletin ise devletin hizmetkârı olduğu yönünde bir anlayış vardı. Tabii ki bazı istisnai dönemleri ayırmak gerekir. Ancak 2002 sonrası bu anlayışın esastan değiştiği, devletin hizmetkâr milletin ise efendi olduğu bir anlayışa doğru evrildik. Burada geçmiş döneme nazaran bu durumun sistematik halini aldığını söyleyebilirim"dedi.

SORUNLARI MİLLETLE ÇÖZDÜK
Yöneten ve yönetilen arasında keskin bir ayrımın yapılmasına karşı olduklarını ifade den Çiftci,  "Milletimiz ile birlikte sorunları tanımlama, birlikte çözümler arama gayreti içerisinde olduk. Sorunlara halkın içerisinden, halkın gözünden bakan ve çözüm üreten, halktan aldığı yetki ve güçle halkın taleplerine dayalı bir hizmet anlayışını benimsedik. Bu anlayışla, kamu hizmetlerini vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı, temel kamu hizmetlerine rahatça erişimini sağlamayı kamu yönetiminin ana misyonu olarak görüyoruz. İnsan odaklı yönetim tarzını benimsemiş olan AK Parti iktidarları olarak, kamu yönetimimizi ve kamu çalışanlarımızı çağdaş yöntemlerle sürekli geliştirmekte ve yenilikçi uygulamalarla etkinliğini artırmaktayız. Tepeden inen bir yönetim anlayışından ziyade vatandaşa hizmet götüren ve ihtiyaçlara göre şekillenen yönetim tarzını benimsedik" dedi.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Kamu yönetiminin, ülkemizin toplam yaşam kalitesi bakımından kritik öneme sahip olduğuna işaret eden Çiftci, "İyi işleyen, şeffaf ve hesap verme sorumluluğu olan kamu yönetimi, aynı zamanda ekonominin ve sivil toplumun da elverişli bir ortamda gelişimini kolaylaştırmaktadır. Zihniyet, strateji ve organizasyon silsilesi içerisinde yeniden yapılanacak olan kamu yönetimi, temel alanlarda kalite standartlarının oluşumunu ve geliştirilmesini de destekleyecektir. Küresel düzeyde gelişmeler ile modern kamu yönetimi anlayışı çerçevesindeki yenilikler takip edilerek, kamu idarelerinin mevcut yapısı görev, yetki ve işlevleri açısından gözden geçirilmektedir"dedi.

TÜRKİYE'Yİ SAYILI TİCARET MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Bakan Yardımcısı Çiftci, bakanlık faaliyetlerine de değinerek, "Ülkemizi, dış politika önceliklerimizle uyumlu olarak gümrük ve ticaret hizmetlerinin en kolay ve en güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bakanlık olarak güçlü bir kurumsal geleneğimiz mevcut. Bu kurumsal gelenekten beslenen yönetim anlayışı çerçevesinde ülkemizin güvenliği ve sağlığını korumaya yönelik faaliyetlerimizin yanı şıra ülkemizde ticaret kültürünün geliştirilmesi ve ticari hayatın etkin bir şekilde işleyebilmesi için düzenlemeler yapmakta, esnaf ve sanatkârlarımız ile kooperatiflere yönelik hizmetlerle ilgili politikalar oluşturmakta ve yerel aktörlerimizle, paydaşlarımızla sürekli bir işbirliği ve istişare sürecini yürütmekteyiz" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ DİRİLİŞ, 16 NİSAN YÜKSELİŞTİR

Çiftci, "16 Nisan'da biliyorsunuz ki ülkemizde sivil bir devrim gerçekleşmiştir. Yönetim sistemimizin değişmesi noktasında önemli bir kavşak dönülmüştür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bürokratik ataletle mücadele hız kazanacak ve yönetim alanında aksayan süreçler minimuma indirgenecektir. Nasıl ki siyaset alanında azınlığın çoğunluğa tahakkümü kalktıysa, projeleri olmayan, vatandaşa hizmet götürülmesi noktasında çaba göstermeyen, şeffaf, adil, hızlı ve hesap verilebilirlikten uzak her türlü yönetim anlayışı kalkmış, kalkmadıysa da iflas etmeye mahkum olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!