Bakan Yardımcısı Ceylan: Teröre destek veren belediyelere hiç bir ülke seyirci kalamaz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yardımcısı Ceylan: Teröre destek veren belediyelere hiç bir ülke seyirci kalamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 19:30

Bakan Yardımcısı Ceylan: Teröre destek veren belediyelere hiç bir ülke seyirci kalamaz

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK(DHA) - ÇEVRE ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 26 belediyeye kayyum atandığını belirterek, "Bölgede incelemesi, soruşturması devam eden terör örgütüne yardım yataklık yapan, kamyonuyla, işçisiyle ve malzemesiyle yardım yapan belediyeler tespit edilmiş bulunmakta. Yani senin benim vergi parası oraya hizmet olarak gitsin derken ama bakıyorsunuz ki, o paralar terör örgütüne gidiyor, terörist faaliyetlere gidiyor. Buna da hiçbir ülke, devlet, hükümet seyirci kalamaz" dedi.
Karabük'te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütlerinin hep birlikte harekete geçtiğini vurgulayan Ceylan, "Maalesef 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra bu tür hainliklerin arttığını görmekteyiz. Bu göstermektedir ki, bu terör örgütleri hep birlikte ülkemize karşı, birliğimize, beraberliğimize karşı harekete geçtiler. Ama ülke olarak millet olarak dimdik ayaktayız. O hainlere dersi verilecek, şehitlerimizin de kanı yerde kalmayacak" diye konuştu.
Doğu ve Güneydoğu'da yerel yönetimlerin bir bölümünü HDP'li belediyelerin oluşturduğunu hatırlatan Ceylan, şunları söyledi:
"Belediyelerin terör eylemlerine yardım ve yataklık ettiği şikayetleri söz konusu. Bu çerçevede hükumetimiz Kanun Hükmünde Kararnameyle soruşturmalar neticesinde 26 HDP'li belediyeye kayyum ataması gerçekleştirdi. Türkiye'deki toplam belediye sayısı bin 397, bunların da içinde 26'sına kayyum ataması yapıldı. Bölgede incelemesi, soruşturması devam eden terör örgütüne yardım yataklık yapan, kamyonuyla, işçisiyle ve malzemesiyle yardım yapan belediyeler tespit edilmiş bulunmakta. Yani senin benim vergi parası oraya hizmet olarak gitsin derken ama bakıyorsunuz ki, o paralar terör örgütüne gidiyor, terörist faaliyetlere gidiyor. Buna da hiçbir ülke, devlet, hükümet seyirci kalamaz. Bu açıdan kayyum ataması gerçekleştirilmiştir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!