Bakan Tüfenkci ile Hisarcıklıoğlu, TOBB laboratuvar binasının temelini attı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tüfenkci ile Hisarcıklıoğlu, TOBB laboratuvar binasının temelini attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 17:13

Bakan Tüfenkci ile Hisarcıklıoğlu, TOBB laboratuvar binasının temelini attı

Haberin Devamı

Kemal ATLAN- Cafer ELMAS / BİLECİK, (DHA) - GÜMRÜK ve Ticaret  Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilecik'teki Şeyh Edebali Üniversitesi'nde butona basarak TOBB Mühendislik Laboratuvar binasının temelini attı.
Çeşitli açılış ve törenlere katılmak üzere Bilecik'e gelen bakan Bülent Tüfenkci ilk olarak Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret etti. Tüfenkci, yapımı süren Bilecik- Bursa karayolunun hızlandırılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüşeceğini söyledi.
Ziyaretin ardından bakan Tüfenkci TOBB tarafından yaptırılacak olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ndeki mühendislik laboratuvar binasının temel atma törenine katıldı. Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada üniversitelerin Ar-Ge ve İnovasyon merkezi olması gerektiğini söyledi. 
ÜNİVERSİTE-SANAYİ-DEVLET İŞBİRLİĞİ
Tüfenkci, sanayinin kendi teknolojisini üretmesinin firmaları için bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini belirterek  Dünya ticaretinde sözü geçen önemli firmaların satış gelirlerinin yüzde 5 ile 15'ini Ar-Ge harcamalarına ayırmalarının tesadüf olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:
"Gelişmiş ülkelere baktığımızda üniversite-sanayi işbirliğinin çok önceden tesis edildiği, üniversitenin sanayiyi, sanayinin de üniversiteyi beslediği hemen fark edilecektir. Sanayi stratejimiz, ileri teknoloji ve yüksek katma değerli ürünlerde Avrupa ve Avrasya'nın üretim merkezi olmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmamız için üniversite-sanayi işbirliğini en üst derecede gerçekleştirmemiz gerektiği açıktır. Aslında bu işbirliğinin adını üniversite-sanayi-devlet işbirliği şeklinde koymak daha kolay olacaktır."
HİSARCIKLIOĞLU: EĞİTİME YATIRIM HEP KAR YAZARI
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:
"Bana soruyorlar; 'Başkan eğitime yatırıma niye bu kadar önem veriyorsun?' diye. Çünkü zenginleşmenin de, birlik ve beraberliği tesis etmenin yolu da eğitimden geçer. Bakın ben bir iş adamıyım. İş dünyasında yaptığınız her yatırımın riski var. Yatırımı yaparsınız, kar da edersiniz, zarar da edersiniz. Ama tek bir yatırım var ki, onu yaptığınız zaman asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yaptığınız yatırım. O hep kar yazar. Şehir kazanır, ülke kazanır, siz kazanırsınız. Edebali Türbesini ziyarete gelenler rahatlıkla ulaşabilsin diye buraya TOBB olarak bir de asansör projesi yapıyoruz. Çünkü tarih şehri, kültür şehri Bilecik; bunları fazlasıyla hak ediyor."
Yapılan konuşmaların ardından bakan Tüfenkci, Vali Tahir Büyükakın ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoglu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TOBB Mühendislik Laboratuvar Binası'nın temeli butona basarak attı.
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!