Bakan Tüfenkci: Gördük ki altın nesil yerine, ihanet nesli yetiştirdiler (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tüfenkci: Gördük ki altın nesil yerine, ihanet nesli yetiştirdiler (2)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 15:37

Bakan Tüfenkci: Gördük ki altın nesil yerine, ihanet nesli yetiştirdiler (2)

Haberin Devamı

BAKAN TÜFENKCİ: MURATLI SINIR KAPISI AÇILACAK
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan ziyareti sırasında iki ülke yetkilileri olarak Muratlı Sınır Kapısı'nın açılmasına karar verdiklerini söyledi.
Adıyaman'daki temaslarının ardından Kahramanmaraş'a gelen Bakan Bülent Tüfenkci, valiliği ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Tüfenkci'ye burada yöresel kıyafetler giymiş çocuklar tarafından çiçek verildi. AK Partili milletvekilleri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatih Mehmet Erkoç'un da eşlik ettiği Tüfenkci, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.
Valilik makamında konuşan Bakan Tüfenkci, ihalesi yapılan Sarp Sınır Kapısı'nın yeniden inşa edileceği belirtti. Gürcistan yetkilileri ile görüşüp Muratlı Sınır Kapısı'nın açılmasına karar verdiklerini açıklayan Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:
"Sarp Sınır Kapısı'nda günde 30 bin insan geçişi ve yine orada yoğun bir TIR geçişi var. Bildiğiniz gibi Sarp Sınır kapımız; Kafkasya'ya ve Orta Asya'ya açılan kapılarımızdan birisi ve önemli bir kapımız. İnşallah yakında temelini atacağız. Gürcistan'daki görüşmelerimiz neticesinde o bölge için önemli olan Muratlı Sınır Kapımız var. Onun da açılması noktasında iki ülke yetkilileri olarak karar verdik. İnşallah bunun da çalışmalarına başlamış olacağız. Bildiğiniz gibi Van Kapıköy'ün de zaten temelini attık, hızlı bir şekilde yükseliyor. Özellikle bu bölgeyi ilgilendiren Kilis'teki Cilvegözü ve Habur Sınır Kapılarımız. Habur Sınır Kapımızın Kuzey Irak'la olan bölgesinde biliyorsunuz biz orada yeni köprüler ve yol inşaatı yapıyoruz. Hem Kuzey Irak'taki yolumuzu kendimiz yapıyoruz, hem de Türkiye tarafındaki köprü ve yolu bitiriyoruz."
Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!