Bakan Suat Kılıç'tan 'play-off' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Suat Kılıçtan play-off açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 15:26

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Süper Lig'de play-off sisteminin kaldırılmasının son derece isabetli bir karar olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde gençlik kamplarına yönelik düzenlenen programa katıldı. Burada gençlerle bir araya gelen Suat Kılıç, program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Kılıç, Süper Lig'de uygulanan play-off sisteminin kaldırılmasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı;

"Play-off sisteminin kaldırılması son derece isabetli bir karar oldu. Türkiye'de kulüplerin istemediği bir sistemin zorla dayatılmasını anlamsız bulduğumuzu başından beri ifade ettik. Geçen yıl kulüplerin görüşlerine başvurulmaksızın ortaya konulan bir modelde Türkiye'de futbol heyecanına katkı sağlamak yerine gerilimi artırdığı düşüncesi hakim oldu. Oysa yeni düzenin, yani eski sistemin lig sonunda en çok puan toplayan takımın şampiyon olacağı düzenin daha doğru olduğu kanaatindeyiz. Sezon boyunca maçlar oynanır, en fazla puan toplayan şampiyonluğunu ilan eder. Tekrar play-off oyna, ortaya yeni bir mücadele çıksın, bunlar şu anki Türkiye'nin futbol denklemi açısından çok faydalı işler değil."

Haberin Devamı

ANTALYASPOR STADYUMUNA İKİ YILDA KAVUŞACAK

Antalyaspor'un bu yıl maçlarını Akdeniz Üniversitesi'nde oynamasına ilişkin de soruların yöneltildiği Bakan Kılıç, şöyle devam etti;

"2005 yılından itibaren Antalya'ya kazandırmayı hedeflediğimiz stadyum projesinin önünde yerelden kaynaklı engeller çıkmış olmasaydı muhtemelen AK Parti hükümeti, yerel yönetimle birlikte şu anda Antalya'yı 40 bin kişilik bir stadyuma kavuşturmuş olacaktı. Ancak maalesef yerel yönetimin olaya bakışındaki farklılığı nedeniyle Antalya bu stadyuma kavuşamadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz çalışmalarımızı bitirdik. Protokolümüzü imzaladık. Antalya'ya yeni stadyumuna kavuşturacağız.

Bu stadyum UEFA standartlarında bir stadyum olacak. Bizim hedefimiz 2012 yılı içinde hem ihalesini yapmak, hem de temelini atmak. Tayyip Erdoğan hükümeti 2 yıl içinde Antalyaspor stadını UEFA standartlarında başarıyla bitirecek ve Antalyalılara teslim edecek."

Bakan Kılıç, daha sonra Vali Ahmet Altıparmak ile birlikte Muratpaşa Camii'nde cuma namazını kıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!