Bakan Ramazanoğlu; Hedef kitlemiz terör mağduru ailelerdir

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ramazanoğlu; Hedef kitlemiz terör mağduru ailelerdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 16:30

Bakan Ramazanoğlu; Hedef kitlemiz terör mağduru ailelerdir

Haberin Devamı

Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)-AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Van'da bakanlığı ile ilgili düzenlenen danışla toplantısına katıldıktan sonra esnafı ziyaret edip alışveriş yaptı.
Gezi ve incelemelerde bulunamak üzere Van'a gelen Bakan Ramazanoğlu'nu havaalınında Vali İbrahim Taşyapan ve partililer karşıladı. İlk olarak Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeliyle toplantısı yaptı. Toplantı çıkışı açıklama yapan Bakan Ramazanoğlu, Ankara'dan gelen genel müdürlerle birlikte Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) programını yaptıklarını söyledi.
"HEDEF KİTLEMİZ TERÖR MAĞDURLARI"
Daha önceki toplantılarını Erzurum'da yaptıklarını belirten Bakan Ramazanoğlu, bu bölgede program kapsamında hedef kitlenin terör mağduru aileler olduğunu söyledi. Bakan Ramazanoğlu, şöyle dedi:
"Bu programımız çerçevesinde çalıştığımız hedef kitlemiz terör mağdurları. Van'a yoğun bir şekilde Yüksekova'dan göç yaşanmış. Burada bu aileler hedef kitlemiz. İlk olarak bu aileleri ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimiz de devam edecek. Bu ziyaretlerimizi sosyal aile danışmanlarımız yapacak. Aile içersinde birinci hedefimiz çocuklardır. Daha sonra kadınlarımız, engelliler ve yaşlılarımıza ulaşacağız. Çocuklarımız için gerek göçün gerekse bu süreç ile ilgili olarak uğradıkları travmadan en az zararla geçiştirebilmeleri için ve süreçten az yara almaları için bu süreci kendilerinden bir iz bırakmadan atlatabilmeleri için psikoterapi yapıyoruz. Toplantıda psikoterapinin detaylarını konuştuk. Çocuklar için oyun terapilerinden tutun da bir çok yönden destek veriyoruz. İkici hedef kitlemizi kadınlarımız, rehabilitasyon rehberlik ve psikoterapi hizmetleri veriyoruz. Rehberlik hizmetleri kapsamında meslek edindirme ve beceri kursalarını konuştuk. Yürüyen projelerimiz var. Onların geliştirilmesi ve detaylandırılmasını da konuştuk. Beceri ve meslek edindirme kurslarını istihdama dönüştüren, bir sürece sokmak istiyoruz. SYDV başkanlığında rutin yardımlarımız ve ekstra barınma, gıda yardımı ve temel ihtiyaçların karşılanmasını da konuştuk. Ben aileleri ziyaret ederken bir bakan olarak değil bir sosyal çaışması bir aile danışmanı olarak aileleri ziyaret edeceğim. Huzur çok önemli birşey. Bakan olarak bu toplumsal huzuru sağlamak için buradayız." 
ALIŞVERİŞ YAPTI
Daha sonra esnaf ziyareti yapan Bakan Ramazanoğlu, girdiği her iş yerinden alışveriş yaptı. Bir kız çocuğuna kıyafet alan Bakan Ramazanoğlu, yolda karşılaştığı kadınlarla sohbet edip kendisini tanıttı. Bakan Ramazanoğlu daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle düzenlenen toplantıya katıldı.

FOTOĞRAFLI  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!