Bakan Pakdemirli: Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile sıçrama yapacağız (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Pakdemirli: Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile sıçrama yapacağız (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2018 14:40

Bakan Pakdemirli: Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile sıçrama yapacağız (2)

Haberin Devamı

BAKAN PAKDEMİRLİ: MÜNBİT TOPRAKLAR KİRALAMAYA AÇILACAK
Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kooperatifleşmenin önemine değindi. Birlikte iş yapmanın yollarının bulunması gerektiğini söyleyen Pakdemirli, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tarım alanında çok çok harcayıp, az az kazanıldığını dile getiren Pakdemirli, "Çok çok harcayıp az az kazanmaktansa, az az harcayıp çok çok kazanmamız lazım. Bunun için yapısal değişikliğe ve kafaların değişmesine ihtiyacımız var" diye konuştu.
Üreticiyi üzmeyeceklerini, ezmeyeceklerini söyleyen Pakdemirli, tüketiciyi de koruyarak onların ateş pahası filelerle evlerine gitmeyeceklerini belirtti. Tüm bunları ayrıntılı şekilde kontrol edeceklerini kaydeden Pakdemirli, devletin münbit topraklarının olduğunu ve ilerleyen dönemde bunları kiralamaya açmak istediklerini vurguladı. Pakdemirli, "Burada kooperatifleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Tek kişinin, üç-beş kişinin yetmeyeceği güçlerde bu kiralamaları yapıp çok büyük arazilerde ölçek ekonomisine uygun tarım ve hayvancılığı yapma imkanımız olacak" dedi.
ARAZİLER NASIL KİRALANACAK?
Bakan Pakdemirli, arazilerin kiralamaları konusuna dair detayların neler olacağını soran bir basın mensubuna, şöyle dedi:
"Bizim zihinsel bir değişime ihtiyacımız var. Vatandaş mı daha önemli devlet mi daha önemli? Devlet çok büyük arazilerin üzerinde olmamalı. Vatandaşa vermeliyiz bunları. Önemli olan bunların adil dağıtımını yapmak. Kontratlarını yapmak ve amacından farklı kullanılmamasını sağlamak. İyi kontratlar ile bunların halkımız ile buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticimize destek, kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli yem, yerli sebze ve meyve, yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonundan bir nebze kurtulmuş olacak. Devlet bir çok şeyi işletmemeli. Sosyal devlet bazı hizmetleri yapmalı ama belli konular dışında devlet bir çok konuya bakmamalı. Biraz daha devletin etkinliğini azaltarak vatandaşa devletin imkanlarını daha fazla sunma konusunda gayretimiz olacak."
'KONYA KADAR TOPRAĞI OLAN HOLLANDA'NIN TÜRKİYE KADAR MİLLİ GELİRİ VAR'
Pazarda bazı ürünlerin zaman zaman fiyatlarının artmasına dair de değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:
"Çıkan ürünleri belli şekilde sanayi ürününe çevirebiliyorsak ve buradan ekstra bir katma değer yaratıp bir noktaya getirebiliyorsak, sürdürülebilir bir gelir kaynağına, çiftçimizi, üreticimizi ulaştırmış oluruz. Yoksa bir indi bir çıktı, bunların zik zakları ile ömür boyu uğraşacağız demektir. Ödemiş'te bizim daha fazla üretim yapmamız gerekiyor. Tarıma dayalı sanayi işletmeleri olması lazım. Konya kadar toprağı olan Hollanda'nın Türkiye kadar milli geliri var. Hepsi tarımdan kaynaklı değil ama bu önemli bir paya sahip. Onlar da çok zor şartlar altında bunu yapıyor. Toprağın olmadığı yerlerde topraktan gelir kaynağı elde etmek mümkün. Bizlerin de burada bunları yapması mümkün. Devlet ve millet iş birliği ile yeni yönetim sistemi ile birlikte, azalan bürokrasi, hızlı ve atak karar alma sistemi içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı milletimizin hizmetindedir."
Pakdemirli daha sonra Bademli'de bulunan kooperatifleri ziyaret etti.
YEREL SEÇİMDE 'ÇALIŞIN' TALİMATI
İlçedeki seçim sonuçlarına da değinen ve yapılacak olan yerel seçimleri hatırlayan Pakdemirli, "Sizler iyi çalıştınız. Millet de hem sizin hem de bizim hakkımızı verdi. Yerel seçimler çok önemli. Yerel seçimlerde bu seçimlerde aldığımız oyun üstünde bir oy almamız gerekiyor. Demokrasimizin ve başkanlık sisteminin oturması için Ak Parti'nin başarısının  mutlaka önümüzdeki 5 yıl, önümüzdeki 10 yıl devam etmesi gerekiyor. Kapı kapı dolaşacağız, vatandaşın sırtını sıvazlayacağız. Onların dertleri ile dertleneceğiz" diye konuştu.

Umut KARAKOYUN/İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!