Bakan Özoğuz: O imamlar derhal Almanya’yı terk etmeli

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özoğuz: O imamlar derhal Almanya’yı terk etmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 12:31

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde Gülen hareketine yakınlığıyla bilinen derneğe yapılan saldırıya katılanlar arasında DİTİB’e bağlı bir camide görevli imanının da olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Alman basınında yer alan haberlere göre saldırıya katılan imamın, camide verdiği vaazda da saldırıyı övdüğü öne sürüldü. Focus’un internet sayfasında yer alan habere göre imamın vaazında, “Hassel'de paralel örgüte ait yerler kapandı. Türk bayrağının asılması beni çok mutlu etti. Allah sizi mükafatlandıracak” dedi.

DİTİB'İ GÖREVE ÇAĞIRDI

Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, Gelsenkirchen ve Hagen kentlerinde DİTİB'e bağlı cami yönetimlerinin ve imamların karıştığı iddia edilen olaylardan sonra yaptığı açıklamada, DİTİB'e sorumluluk almaya çağırdı. Özoğuz, “Eğer bazı imamlar nefreti körüklüyorsa hızlıca tepki göstermek zorundayız. Bu imamları camilerimizde tutmamalıyız. Ben sorumluluk bekliyorum. Kimi imamlar bize uygun değiller. Ve bunlar derhal ülkemizi terk etmeli” dedi.

Haberin Devamı

MAAŞLARINI ALMANYA VERMELİ

Almanya'da DİTİB'in bünyesinde bulunan imamların Ankara ile doğrudan bağlantısının bulunmasının yanlış olduğunun ortaya çıktığını savunan Özoğuz, “Ulusal çıkarlar, dini çıkarlarla karıştırılmamalı. İmamlar Almanya'da eğitim almalı. Ve maaşları da buradan ödenmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!