Bakan Özlü: Türkiye’nin güçlü, işlerini hızlı yürütmesi lazım

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özlü: Türkiye’nin güçlü, işlerini hızlı yürütmesi lazım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 14:24

Bakan Özlü: Türkiye’nin güçlü, işlerini hızlı yürütmesi lazım

Haberin Devamı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA) - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Hayır oyu verdiğimiz zaman memnun olacakları sıraladığımızda, doğrusu bunun pek hayırlı olmadığını söylemem gerekir" dedi.
Bakan Özlü, Bartın Valisi Nusret Dirim ve Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın’ı ziyaret etti. Bakan Özlü, belediye ziyaretindeki açıklamasında Anayasa değişikliği teklifini MHP ile birlikte hazırladıklarını söyledi. Özlü,  "Bu referandumda Bartın’da yüksek seviyede bir ‘evet’ oyu bekliyoruz. Bu referandum Bartın için, bölge için hatta Türkiye için çok önemlidir. 'Evet’ diyenler var, 'hayır' diyenler var. Ben 'evet' oylarını da 'hayır' oylarının da Ak Parti açısından muteber olduğunu her yerde söylüyorum. Ancak şunu da ifade etmek isterim ki, 'hayır' oyu verdiğimiz zaman memnun olacakları sıraladığımızda doğrusu bunun pek hayırlı olmadığını söylemem gerekir. Bakın Kandil var, PKK var, onların kardeşleri var, DEAŞ var, FETÖ var bir sürü var. Bunların memnun olacağı bir tercihi tercih etmememiz gerektiğini arzu ediyorum. Bunlar gelir geçer, önemli olan Türkiye’nin ve halkımızın geleceğidir. Biz ayırt etmeksizin milletimizi çok seviyoruz" dedi.
Milletin geleceği için bu teklifi hazırladıklarına işaret eden Bakan Özlü, "İnanıyoruz ki ülkemiz önümüzdeki dönemde bir sıçrama ve bir hamle daha yapacak. Bakın etrafımızda bir ateş çemberi var. Yine biz bu sorunlarımızı kendi gücümüzle çözüyoruz. Bir operasyon yürüttük Suriye’de, kendi gücümüzle yürüttük. Bize kimse ambargo koyup mağdur edemedi. Artık kendi silahımızı yapıyoruz. Artık o eski dönemler geride kaldı, onlar eski Türkiye’nin gündemleriydi. Bakın 4 tane operasyon yürüttük. Bir tek gık çıkmadı. Tekrar bir operasyon daha yürütebiliriz. Yine bunu kendi gücümüzle yapacağız. Bunu niye söylüyorum? Türkiye’nin güçlü olması lazım, işlerini hızlı yürütmesi lazım. Bu referandum da buna vesile olacaktır" diye konuştu.
Bakan Özlü, daha sonra Bartın Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ı ziyaret etti. Bakan Özlü, ardından kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!