Bakan Özhaseki'den hemşehrilerine  YHT ve havaalanı müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özhasekiden hemşehrilerine  YHT ve havaalanı müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2018 18:03

Bakan Özhaseki'den hemşehrilerine  YHT ve havaalanı müjdesi

Haberin Devamı

Bakan Özhaseki'den Kayseri'ye havaalanı ve YHT müjdesi

Oktay ENSARİ-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ (DHA)-ÇEVRE ve Şehircilik bakanı  Mehmet Özhaseki, Kayseri'de hemşehrilerine havaalanında yeni iç hatlar binası ile yüksek hızlı trenle (YHT)  ilgili müjdeler verdi.

Tokat'ta katıldığı toplantıların ardından özel uçakla Kayseri'ye gelen bakan Mehmet Özhaseki  Valiliği ziyaret ederek, burada medye mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fırsat buldukça Kayseri'ye geldiği ve gelirken de yanına bir kabine arkadaşını  getirdiğini söyleyen bakan Mehmet Özhaseki, '' Başbakanımız biliyorsunuz 24 Şubat'ta Kayseri'de olacak. Kayseri kuruldtuğu günden bu yana yıllardır AK Partiyi seviyor ve  destekliyor. O nedenle başbakanımız da kentin sorunlarıyla ilgili olarak bu gelişinde yöneticilerden gerekli bilgileri alıp, çözümüne çalışacak.'' dedi. Özhaseki, Kayseri'nin  havaalanı ve Kayseri- Ankara YHT konusundaki sorunlarının yeni yapılan projelerle  çözüme kavuşacağını müjdeledi.  Özhaseki, bu konuda şunları söyledi :
YHT İLE KAYSERİ-ANKARA ARASI 1 SAAT 15 DAKİKA

'' Havaalanı konusunda Erkilet hava limanı askeriyeye ait olduğu için bazı sorunlar vardı. Bunların giderilmesi zaman aldı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından Hava Kuvvetlerinden alınan 240 dönümlük araziye yeni bir iç hatları binası yapılacak. Mevcut iç-dış hatlar binası ise dış hatlar olarak kullanılacak. Mayıs veya Haziran ayında yeni proje uygulanmaya başlayacak. Kayserililerin merakla beklediği Yüksek Hızlı tren konusuna gelince, Ankara-Kayseri YHT projesi 8 Mart'ta ihale edilecek. Ankara- Yerköy arasında 160 kilometrelik hat, DDY tarafından ortak olarak kullanılacak.Ancak, buradan Yerköy- Şefaatli-Kayseri hattı 142 kilometre olarak projelendirildi. Yapımına başlanınca Kayseri-Ankara arası 1 saat 15 dakikaya inecek. Asıl önemlisi Antalya-Kayseri demiryolu turizm hattı olacak. bu hat, Kayseri- Aksaray- Konya üzerinden Antalya'ya uzanacak.''
FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!