Bakan Özhaseki HDP'nin kararını değerlendirdi: Sataşmalarla zaten yapıyorlar bunu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özhaseki HDPnin kararını değerlendirdi: Sataşmalarla zaten yapıyorlar bunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 12:56

Bakan Özhaseki HDP'nin kararını değerlendirdi: Sataşmalarla zaten yapıyorlar bunu

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, HDP'nin TBMM çalışmalarını durdurma kararını değerlendirerek, "Sataşmalarla, kavgalarla 4 saat milleti meşgul ediyorlar. Bu meclisi durdurmak, zaten yapıyorlar bunu" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Özhaseki, HDP'nin TBMM çalışmalarını durdurma kararı sorulması üzerine, şöyle dedi:
"Nasıl durduracaklarmış merak ediyorum. Meclis çalışır. Biz gideriz, görevimizi yaparız. Yasal faaliyetimizi sürdürürüz. Zaten çirkinleştirmek adına yapmadık oyun bırakmıyorlar. Milletvekili olarak Meclis'e ilk gittiğimde şaşırdım, sonra da utandım. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Meclisleri de idare ettik. Meclise vardığımızda gördüğümüz manzara bizi hem utandırdı ve biraz ürküttü. Bir yasa maddesi görüşmek için orada 3-4 defa adeta affedersiniz horoz dövüşü yapıyorsunuz. Gündem dışı konuşmalar, önergeler. Maddeye geçemiyorsunuz bile. Sataşmalarla, kavgalarla 4 saat milleti meşgul ediyorlar. Bu Meclis'i durdurmak zaten. Bir günde bir kanun maddesini zor geçirir hale geldik. Bu Meclis'i durdurmak, zaten yapıyorlar bunu. Bunun dışında yapacakları bir şey yok zaten. Yapacakları çirkinliklerin hepsini zaten şu anda icra ediyorlar. Millet de bunları görüyor ve nefretle kınıyor."
ARA SEÇİM TARTIŞMALARI
HDP milletvekillerinin tutuklanmasıyla başlayan ara seçim tartışmalarını da değerlendiren Bakan Özhaseki, "Arkadaşlar o senaryoların hiçbirine bakmayız. İşimize bakıyoruz, çalışıyoruz. Şu anda biz iktidarız, kanunları uyguluyoruz. Doğru işler yaptığımıza inanıyoruz. Bakın çok önemli günler geçirdiğimiz halde Allah'a hamdolsun bu ülke dimdik ayakta. Sayın başbakanın çok güzel sözü vardı. Daha 40 gün dolmadı ama başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi' diyor. Darbe yaşanıyor. Dış güçlerle, teröristlerle müthiş bir mücadele veriliyor. Darbe akşamından sonra biliyorsunuz bütün iş yerleri açıktı. Resmi kurumlar açıktı. Ne döviz fırladı ne borsa çöktü. Allah'a hamdolsun işin başında çok güzel bir hükümet var. Bundan sonra inşallah gidecektir" dedi.
'HUKUK GEREKENİ YAPIYOR'
HDP milletvekillerinin tutuklanmasına değinen Bakan Özhaseki, "Kandil ile kol kola girmenin bir hesabı var herhalde. Çukurları açıp öz yönetim ilan etmenin bir hesabı var herhalde. Bağımsızlık yoluna giden Türkiye'yi bölücülük noktasında atacakları adımın mutlaka bir hesabı var. Eğer bu hesabı bu iktidar, bu yargı sormazsa bu insanların yüzüne bakamayız. Şu anda hukuk işliyor. Hukuk gerekeni yapıyor. Kimsenin bir şey yaptığı yok. Orada kanunlarda ne yazıyorsa onlar uygulanıyor. Türkiye'yi bölme noktasında bu ülkenin en önemli değerlerini yok ederek Türkiye'yi iç savaşa sürükleme noktasında bir çaba varsa, bunun da hesabının verilmesi lazım. Çıkıp siz iç savaş çığırtkanlığı yapacaksınız, bir sürü insan ölecek. Sonra da 'ben bunların hesabını vermem' diyeceksiniz. Hayır öyle bir şey yok arkadaşlar" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!