Bakan Özhaseki: Fatma Güldemet Sarı'ya yönelik sözleri kınıyorum

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özhaseki: Fatma Güldemet Sarıya yönelik sözleri kınıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 11:19

Bakan Özhaseki: Fatma Güldemet Sarı'ya yönelik sözleri kınıyorum

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yla ilgili açıklamasını kınadı.
Bakan Özhaseki'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle;
"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yerel bir televizyon kanalında benden önceki dönemde Bakanlık görevini yapmış olan Sayın Fatma Güldemet Sarı'yı hedef alan sözlerini üzüntüyle öğrendim. Fatma Güldemet Sarı Hanımefendi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini hakkıyla ve başarıyla yerine getirmiş bir arkadaşımızdır. Alnının akı ile ifa ettiği görevi yine alnının akı ile şahsıma devretmiştir. Fatma Güldemet Sarı Hanımefendi hakkında Adana Büyükşehir Belediye Başkanının; 'Menderes Bulvarı'ndaki düzenleme çalışmalarını engellemek için Çevre Bakanlığı koridorlarında cirit attığı' şeklindeki iddiası en hafif ifadesiyle siyasi nezaketten uzaktır. Bendeniz, belediye başkanlığından gelen bir isim olarak muhalefet ayrımı gözetmeksizin herkese kapımı açmaktayım. Her türlü memleket hizmetine ayrım yapmadan destek veriyorum. Zira bizim siyasi anlayışımızın ve siyaset ahlakımızın gereği budur. Bunun suiistimalini yakışıksız bir tavır olarak gördüğümü kamuoyu ile paylaşmak istiyorum."
KINIYORUM
Fatma Güldemet Sarı'ya yönelik sözleri kınadığını belirten Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın değerli Bakanımız hakkında çok yakışıksız bir üslupla tavır alması ve kullandığı ifadeler asla tasvip edeceğimiz ifadeler değildir. Bu tür sözler ve ifadeler basit siyasi demagojilerden ibarettir. Asıl işi oy aldığı halka hizmet etmek olan belediye başkanlarımızın bu tür tavırlardan uzak 'Adana'ya nasıl hizmet ederim' diye düşünmesi gerekir. Bu düşüncelerle bir kez daha Adana Büyükşehir Belediye Başkanının, Sayın Fatma Güldemet Sarı'ya yönelik sözlerini kınadığımı belirtmek isterim.
AK Parti Hükümetleri olarak vatandaşlarımıza götürdüğümüz hizmetlerin devamlılığı konusunda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle görevi devraldığımız önceki bakanlarımızın başlatmış oldukları veya devam eden projelerine de sonuna kadar itibar eder, sahip çıkarız."

MK(OA/ ) (9.12.2016/FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!