Bakan Kılıç'tan olaylı derbi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıçtan olaylı derbi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 13:49

Dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşanan olaylı derbinin ardından hükümet cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Maçın ardından stada biletsiz seyirci girip girmediği de polemik konusu olmuştu. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Biletsiz kesinlikle seyirci alınmadı'' derken, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da biletsiz giren bir kitlenin olduğunu söylemişti. Bu sözlerin ardından bir açıklama da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan geldi. Kılıç da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Olimpiyat Stadı'nda biletsiz girişler olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

"Emniyet kuvvetleri yetkili hale getirilebilir. Olimpiyat Stadı bir milli servet. Hepimizin vergileri ile yapıldı. Stadın 10 kapısı kırıldı. İçeriye biletsiz seyircilerin girdiği de elimizde var. 8 ayrı noktada turnikelerin kablolarının kesildiği ve patlatıldığı bilgisi elimizde mevcut. Tüm tespitler yapılacak. Olayın idari boyutu TFF'nin vereceği karardır. Orada kimse siyasi bir karar beklemesin. Olayın bir de siyasi boyutu var. 6222'nin ihlali var. Tek tek tespitler yapılıp işlemler yapılacak. Para ve men cezası yeterli mi tartışması var. Bunu da tekrar görüşmeye hazırız. Bizim tavrımız UEFA ve FIFA kriterleri ile oynanmasıdır. Genelleme yapmamak lazım. O tribünde 70 bin kişi vardı. Genelleme yaparak herkesi suçlu görmemek lazım. Ama genelin içinden suç işleyenleri tespit etmek polisin ve adli makamların asli görevidir. Kameralı güvenlik sistemine paralel, seyirden men cezası alanların stada girişini direkt engellemek için yüz tarama sistemi de olabilir. Bir daha olmaması için kulüplere de büyük görevler var. 6222’nin yönetmeliğini açıkladık ve ilan ettik. Taraftar dernekleri, kulüpler acaba okudu mu? Dün gece yaşanan herkese yazık eden bir görüntüdür.

Haberin Devamı

PROVAKASYON MU?

Tespitler yapıldıktan sonra provokasyon var mı yok mu göreceğiz. Sonunda da provokatörler kim onları göreceğiz. Kasıtlı ve planlı şekilde bir girişim olduysa elbette ki gizli kalması mümkün değil. Suçlular isim isim tespit edilip hakim karşısına çıkarılacak."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!