Bakan Kılıç'tan holiganizmle mücadele açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıçtan holiganizmle mücadele açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 12:21

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, PTT 1. Lig takımlarıyla yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamada 6222 sayılı kanunun holiganizmle mücadele konusunda yeterli olduğunu ancak hapis cezalarının caydırıcı olarak uygulanması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Suat Kılıç'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

HOLİGANİZM İÇİN HAPİS CEZALARI...

Yeni kanun çalışmasında 3 aydan 1 yıla kadar olan cezaların üst sınıra çekilmesi için bir irademiz var. Hapis cezalarının uygulanması için irademiz var. Cezaların caydırıcı olması lazım.

Dünyadaki en sert kanunlardan biri 6222 sayılı kanun ama kanunun caydırıcılığı uygulanması ile ilgili. Polisin gözaltına aldığı kişiler serbest bırakıldı. Ama ne gerekçeyle bırakıldı bilmiyorum.

BAZI TARAFTAR GRUPLARI PEŞİNEN SUÇLU İLAN EDİLMEMELİ

Tribünlere siyaset girmemeli, taraftar grupları birbirine girmemeli dedik. Peşinen bazı taraftar gruplarının suçlu ilan edilmesi gibi başlıklar, söylemler var. Bizim bu yönde bir açıklamamız olmadı. Polisin incelemesi halen sürüyor.
Suçlular bulunacak ve bireysel olarak cezalandırılıcak.

Haberin Devamı

İlgili savcılık makamına konu intikal etti. Doğu Tribünü'nde üç, Batı Tribünü'nde 3 kapı kırıldı. Turnikeler, bilet okuma araçları kırıldı. Buna rağmen polis elden bilet okumayla seyirci almaya devam etti. Bu polisin görevi olmamasına rağmen polis bunu yaptı. Ancak buna rağmen elimizde tribüne biletsiz girildiğine dair bilgi var bu da polisin görev yaptığı yerde değil özel güvenliğin yerinde.


Topyekün camiyaları da hedef tahtasına koymamak lazım. Suçlular bulunur elbet cezalandırılır ama topyekün 76 bin insanı suçlamak olmaz. Ayrıca Beşiktaş'ın da sahaya girenlere dair suç duyurusu var.

2020 İÇİN ADAYLIĞIMIZI ETKİLEMEZ

2020 için yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Olimpiyat Stadı'nın kale arkasını düzelterek futbol arenasına dönüştürmeyi düşünüyoruz. 6222 sayılı kanunda varsa eksiklikler bunu düzeltmek için Türkiye'de bir irade var. Holiganizmle mücadele hep birlikte olur. TFF, UEFA ve FIFA'nın bu sürece katkı vermesi kaçınılmaz. Bu görüntülere bakarak uluslararası futbol camiası da Türkiye'yi cezalandırmaz. 2020'ye daha 7 sene var. Bizi etkilemez.

KULÜPLER YASASI

Kulüpler yasası çıkacak. O yasa rafa kalkmaz. Aksi halde UEFA kulüplere finansal yaptırımlar uygulayacak. Bugün de başkan Demirören'le bir kez daha bu konuyu konuştuk. Kulüplerin de bu yasaya desteği var. Kısa zamanda daha dar çerçeveli bir çalışma grubu kuracağız.


BAKMADAN GEÇME!