Bakan Kılıç'tan ABD'li eski elçilere sert tepki: Yahu siz kimsiniz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıçtan ABDli eski elçilere sert tepki: Yahu siz kimsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:55

ABD'nin eski Ankara büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren yazılarına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın'dan sonra bir tepki de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'dan geldi. Kılıç, "Yahu siz kimsiniz. Yani burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası farklı bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ne yapacağını söyleme hakkını mı veriyor size" dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.


"SİZ KİMSİNİZ"

ABD’nin iki eski Büyükelçisi, Marc Edelman ve Morton Abramowitz tarafından ortaklaşa kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi otoriterliğe, ekonomik yavaşlamaya ve iç savaşa sürüklediğini yazdığı makaleye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç sert cevap verdi. Bakan Kılıç şöyle konuştu: “Dün uluslararası bir takım örgütlerde görev alan ve Türkiye’de de zamanında görev yapmış olan eski Türkiye’deki ABD’nin büyükelçilerinden 2 tanesi bir makale kaleme almış. Bu makalelerinde Cumhurbaşkanımız ile ilgili olarak bir takım kendilerine göre eleştiriler getirmişler. O eleştirilerle ilgili olarak harekete geçmez ise kendini değiştirmez ise görevinden ayrılması gerektiğini söylemişler. Yahu siz kimsiniz. Yani burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası farklı bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ne yapacağını söyleme hakkını mı veriyor size. Siz nasıl bir yaklaşım içerisindesiniz. Görev yaptığınız dönemler içersinde ülkenizin temsilini ülkemizde yaparken siz bu tip şeylerle ilgili olarak konuşma hakkına sahip miydiniz? Böyle bir şey olamaz. Biz Cumhurbaşkanımızın nasıl göreve geldiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Görev süresi bellidir. Bu görev süresi içersinde halkına olan hizmetleri, halkıyla, milletiyle olan birliliği, bağlılığı ortadadır. Dolayısıyla siz fikirlerinizi kendinize saklayın. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görevinin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Sizin de hiçbir şekilde bize bir şey söylemenize ihtiyacımız yoktur. O fikirleriniz sizde kalabilir.”

“MİLLETİNE VE DEVLETİNE İHANET EDİYOR”

Kendi ülkelerini başka ülkelere şikayet edenlerin ülkelerine ihanet ettiğini belirten Bakan, “Devletimizin içersinde kendine paralel bir devlet yapılanmasını ortaya koymaya çalışanlar işte bakın bu tip Türkiye’yi sevmeyenlerle Türkiye’ye olan olumsuz düşüncelerini de farklı noktalarda Cumhurbaşkanımızın şahsında ona saldırarak dile getirmeye çalışan bu olumsuz düşünceye sahip olanlarla bu paralel örgüt onlarla işbirliği yapıyor. Onlarla beraber hareket ediyor. Ülkemizin itibarını, ülkemizin ve milletimizin gücünü, dünya üstündeki gücünü farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Düpedüz milletine ve devletine ihanet ediyorlar. Nasıl olurda Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olduğunu iddia eden birisi giderde kendi ülkesi aleyhine program içersinde olur. Kendi ülkesi aleyhine sivil toplum örgütü olarak hareket eder ve gider bunu yurtdışında farklı ülkelerde o ülkelerin temsilcileriyle, seçilmişleriyle ülkesinin aleyhine bir takım çalışmalar ve komplolar içerisinde olur. Bunun adı düpedüz ihanettir. Bunlara karşı olan mücadelemizde hiçbir şekilde taviz vermeksizin devam edecektir. Ama ben biliyorum ki, milletimizde bunlara karşı hiçbir şekilde taviz vermeyecektir” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!