Bakan Kılıç : Yaz Spor Okulları'nda hedef 1.5 milyon öğrenci

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç : Yaz Spor Okullarında hedef 1.5 milyon öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 11:36

Bakan Kılıç : Yaz Spor Okulları'nda hedef 1.5 milyon öğrenci

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaz spor okullarında 2017 yılı hedefinin 1.5 milyon öğrenci olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin sporla tanışması amacıyla İl Spor Merkezleri'nde Yaz Okulları düzenleniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tüm çocukları 81 ilde 52 spor branşında uygulanacak olan İl Spor Merkezlerine davet etti. Bakanlığın basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okullarından bu yıl 1.5 milyonun üzerinde öğrencinin yararlanmasının hedeflendiği belirtildi. Türkiye'nin 81 ilindeki İl Spor Merkezleri'nde 05 - 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimlerin, 29 Haziran'da başlayacağı duyuruldu.
İl Spor Merkezlerine 2014 yılında 1 milyon 211 bin 728, 2015 yılında 1 milyon 271 bin 262 ve 2016 yılında ise 1 milyon 397 bin 976 çocuk ve gencin katılımı sağlandığı ifade edildi. Bu yıl 81 ilde yaklaşık 52 spor branşında gerçekleştirilecek faaliyetlere ise 1.5 milyonun üzerinde çocuk ve gencin katılımının hedeflendiği belirtildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç spor yapmanın önemine değinerek, ''Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz kış spora vakit ayırmalarını, spor yapmalarını istiyoruz, tüm projelerimizi bu yönde hayata geçiriyoruz. Sağlıklı birey olmanın yolu spor yapmaktan geçer. Her gencimizin en az bir branşta uzmanlaşmasını ve düzenli olarak spor yapmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Spor yapan bir nesil yetiştirmek için İl Spor Merkezleri Yaz Okulları'nın önemli bir başlangıç olacağının altını çizen Bakan Kılıç, Türkiye'yi gelecek dönemde temsil edecek sporcuların yetişebilmesi için yaz spor okullarının önemli bir yer tutuyor. Spor Okullarımız vasıtasıyla spora ilgisi ve yeteneği olan sporcular tespit edilecek belki de ilerleyen dönemlerde onların büyük başarılara imza atması sağlanacak. Gençlerimiz uzman antrenörler eşliğinde spor yapacak. Gençler hem fiziken hem de psikolojik olarak olumlu kazanımlar elde edecek" diye konuştu.
Yaz spor okullarına 05-18 yaşları arasındaki her çocuk ve gencin katılabileceğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İl Spor Merkezleri Yaz Okulları, 81 ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerimiz il müdürlükleri tarafından yürütülüyor. 2016 yılında İl Spor Merkezlerine toplam 1 milyon 397 bin 976 çocuk ve genç kardeşimiz katıldı. İl Spor Merkezleri projesi her geçen gün daha geniş kitlelere hitap ederek devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
2017 yılı için daha yoğun bir katılım beklediklerini anlatan Bakan Kılıç, "2017 yılında kamu ve özel kurumlar ile spor kulüplerinin sporcu alt yapısını oluşturmak amacıyla İl Spor Merkezleri Yaz Okulları'ndan yararlanacak gençlerimizin sayısını 1.5 milyonun üzerine çıkarılmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, engelli öğrencilerin, engellerini aşmaları doğrultusunda her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, "Yaz spor okullarından engelli çocuk ve gençlerimizi de yararlanıyor. Geçen yıl 6 bin 183 engelli kardeşimiz merkezlerimizde eğitim almıştı. Nisan 2017 - Mayıs 2018 döneminde tüm branşları ücretsiz olan Engelliler İl Spor Merkezlerinden yararlanacak vatandaşımızın sayısının 7 bin olmasını hedefliyoruz. Evlatlarımız bu yıl da yaz döneminde evlerine kapanmadan hem çok güzel vakit geçirecek hem de spor yapma imkanı bulacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra spor yaparak engellilerimiz, sosyal hayatla bağlarını daha da güçlendirecekler'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!