Bakan Kılıç Bowman'la görüştü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç Bowmanla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 17:25

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bowman ile görüşmelere devam ediliyor. Bu, görüşmeler Bowman'ın doğrudan Türkiye'de görev yapması şeklinde değil. Türkiye'de teknik heyet oluşturma çabasındayız” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç, Türkiye Yüzme Federasyonu ile görüşmeler yapmak için Türkiye'de bulunan olimpiyat şampiyonu ve rekortmeni ABD'li yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman'ı makamında kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan da yer aldı. Kılıç, kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm branşlarda en iyi teknik destekleri alma çabasında olduklarını belirterek, olimpiyat adayı bir ülke olarak ayrım yapmaksızın olimpik branşları oyunlara hazır hale getirme çabası içerisinde olduklarını söyledi. Tüm olimpik federasyonlara stratejik planlarını oluşturmaları için çağrıda bulunduklarını ifade eden Kılıç, “Biz de bir yandan olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezlerini, Türkiye'nin değişik illerinde tamamlamanın mücadelesini veriyoruz. Bir yandan devlet altyapı desteğine devam edecek, diğer yandan federasyonlar stratejik planlarını oluşturacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bowman ile görüşmelere devam ediliyor. Bu, görüşmeler Bowman'ın doğrudan Türkiye'de görev yapması şeklinde değil. Türkiye'de teknik heyet oluşturma çabasındayız. Bu görüşmeler, önemli branşlardan biri olan yüzmenin istenilen başarı ve performans düzeyine kavuşturulmasına yönelik bir adım. Ancak öncelikli hedefimiz madalya değil. Madalyadan önce, ülkemiz gençlerinin sporcu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye'deki lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefliyoruz. Başarıyı bununla birlikte yakalayabileceğimiz kanaatindeyiz.”

“Elit sporcu yetiştirmek istiyoruz”
Kılıç, 30 yeni yüzme havuzu inşa ettiklerini anlatarak, “Oluşturulan teknik heyet, bölgesel olarak Türkiye'nin değişik yerlerinde seçmelerini yapacak ve yüzme branşının daha yaygın hale gelmesi yönünde çalışmalar yürütecek. Elit sporcu yetiştirmek istiyoruz. Attığımız adım, buna yönelik bir adım. Yüzme havuzundan elit sporcular çıkabilecek bir zemin inşa etmeye devam ediyoruz. Neticelerini önümüzdeki yıllar içinde göreceğiz” değerlendirmesini yaptı.
Bir gazetecinin, “Diğer branşlarda da teknik heyet oluşturulacak mı? sorusuna Kılıç, “Tüm branşlarda dünyanın en iyi teknik heyetleriyle çalışmaya hazırız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIMA DEV TRANSFER

Kılıç, başka bir gazetecinin, “Üst düzey sporcu transferleri de olacak mı?” sorusu üzerine ise şöyle konuştu: “Öncelikli amacımız, bu ülkenin çocuklarını, kendi gençlerimizi en iyi teknik destekle, en yüksek altyapı imkanlarıyla müsabakalara hazır hale getirmek. Öncelikli hedefimiz bu. Ama tabii, sporda rol model olması açısından bazı örnekleri, değişik branşlarda vatandaşlığımıza geçirerek bu sürecin ivmelenmesine katkı sağlamasına da açığız. Fakat model olacak kadar. Atletimizde geçmişte bunun faydasını görmekle birlikte, Londra Olimpiyatları'nda madalyaları kazanan sporcular, bu ülkede doğan annesi, babası Türk olan gençlerimiz. Dolayısıyla da model olacak kadar bir etkileşime açığız.”

“Madalya patlaması beklememek lazım”
Kılıç, şu an Türkiye'de devam eden 405 spor yatırımı bulunduğuna değinerek, 2013 yılında buna 288 yeni proje daha ilave edeceklerini dile getirdi. “25 tane de stadyum projesi var” diyen Kılıç, şunları kaydetti: “Her bir stadyumun tribün altlarında 8-10 ayrı sportif aktivite alanı oluşturuyoruz. Bu yıl ilk defa yatırım programımıza sporcu fabrikası olarak adlandırdığımız projeleri ekledik. Tribünü olmayan spor salonu bunlar. Tek tesiste 10-12 spor salonu barındıran yeni tesis modeli bunlar. Buralar Türkiye'de milyonlarca gencin spor yapmasına olanak sağlayacak. Otomasyon çalışması tamamlandığında her bir lisanslı sporcu, elektronik ortamda randevusunu almak ve antrenörüyle saatlerini örtüştürmek kaydıyla Türkiye'nin tüm illerindeki spor tesislerinde tamamen ücretsiz olarak yararlanma hakkına kavuşacak. Ama sabırsızlık edip bugünden yarına madalya patlaması beklememek lazım.”

Trabzon-Fenerbahçe maçı
Kılıç, hafta sonu yapılacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hatırlatılması üzerine de şu yorumlarda bulundu: “Trabzon, çok konuksever bir şehir. Trabzon halkı, bugüne kadar oluğu gibi kendisinden beklenen konukseverliği ortaya mutlaka koyacaktır. İki takım arasında ezeli bir rekabet var. Her iki takım, futbol performanslarını Avni Aker zemininde ortaya koyacaklar. Tribünlerde de futbolun ruhuna uygun tavır ve davranışların yaşanacağı kanaatindeyim. Her iki takım yöneticileri tarafından son günlerde yapılan açıklamalara bakıldığında ortamın gerilmesine neden olacak beyanatların olmadığını gözlemleyebiliyorum. Hiç kimsenin gerilimden fayda ummaması lazım. Ben, bu maçta gerilimin olmayacağına inanıyorum, olmamasını da temenni ediyorum” Antrenör Bowman ise basın mensuplarına açıklama yapmadan bakanlık binasından ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!