Bakan Kaya, Hollanda'yı suçladı: Kadın bakana insanlık dışı uygulamalarda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kaya, Hollandayı suçladı: Kadın bakana insanlık dışı uygulamalarda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 13:10

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir'in Torbalı ilçesinde huzurevi açılışı gerçekleştirip, burada kalan yaşlılarla kahvaltı yapıp, sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Burada yaptığı konuşmada Hollanda'da yaşadıklarına da değinen Kaya, "Bize kadın haklarından bahseden Batı, bir kadın bakana insanlık dışı uygulamalarda bulundu. Biz kadın haklarının da en büyük savunucusuyuz. Özgürlüklerini de en büyük teminatıyız. Şort giyene kadına nasıl sahip çıktıysak minibüsten başörtüsü nedeniyle indirilen kardeşimize de aynı oranda destek çıktık" dedi.
Açılışlar ve ziyaretler için İzmir'e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Torbalı ilçesindeki Torbalı Huzurevi Yaşlı bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Kaya, huzurevi girişinde kendisini karşılayıp çiçek veren 74 yaşındaki Emine Handan Koç'un ellini öptü. Daha sonra kahvaltıda yaşlılarla bir araya gelen Bakan Kaya, huzurevi sakinlerinin tek tek yanına gitti, onlarla sohbet etti, yakından ilgilendi, sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

KAHVALTIDAN SONRA HUZUREVİNİ AÇTI

Yaşlılarla kahvaltıdan sonra huzur evinin açılış töreni yapıldı. Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Hollanda'da sizlere yapılanları tüylerimiz diken olmuş şekilde izledik. Bakanımız tıpkı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi Başbakanımız Binali Yıldırım gibi dik duruş gösterdiği için teşekkür ediyorum. Başta İzmirliler olmak üzere Türk milleti bunun hesabını soracaktır. Siz orada Türk hükümetinin bakanı olarak gerekeni yaptınız. Onlar silahları dahi sizin aracınıza doğrulturken siz yolunuzdan dönmediniz" dedi.

"BİZİM YOLUMUZ BARIŞA GİDEN YOL"

Daha sonra kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin herkesin ortak sevdası olduğunu söyledi. Bakan Kaya, "Ülkemiz, sıkıntılarını yüreğinde hissedenlerin devleti. İnsan haklarını güvende olduğu bir Türkiye var. Ekonomide, sosyal politikalarda birçok yeniliği hayata geçiren güçlü bir Türkiye var. Geleceğe güvenle yürüyen Türkiye var. Teröre, darbeci teröristlere rağmen istikrarlı büyümesine devam ediyor. Bizim gücümüzün tek bir kaynağı var, o da aziz milletimiz, sizlersiniz. Bizim yolumuz barışa giden yol. Kardeşliğe giden yol. Hak ve adalet yolu. Bu yolda önümüzde çıkana her engeli yine milletimizle bir bir aşıyoruz. Aşmaya da devam edeceğiz. Hiçbir hain plan, milletimizin sahip olduğu değerlerden ayrı düşmesine engel olamayacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin elde ettiğimi ekonomik kazanımların, sosyal politikalarda da önemli gelişmelere neden olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "İnsanlarımızın daha iyi hizmet almaları için, yaşlılara hizmetler geliştiriyoruz. Yaşlılığın en güzel dönemlerini daha huzurlu yaşamaları için devlet olarak çalışıyoruz. Geleceği uzmanlarımızla beraber belirliyoruz. Yaşlılarla ilgili bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Yaşlılarımız özel biri hassasiyet gerektiren hizmette daha çok devlet desteğine ve profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyuyoruz. Huzur evlerimizle birlikte rehabilitasyon merkezlerinde de bu hizmetleri sürdürüyoruz. İnsanların öncelikle ailesinin yanında bakımının gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Büyüklerini sadece bakım ve barınma değil rehabilitasyonları içinde daha modern yerler açıyoruz. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasını tüm yaşlılarımıza hizmet veriyoruz. 141 huzur evinde toplam 13 bin 316 yaşlıya hizmet veriyoruz. Yaşlılarını sıcak aile ortamlarından ayrılmadan sosyal ortamlarından kopmadan aktif şekilde hayatlarını sürdürmeleri bizim en önemli önceliğimiz. Yaşlılarımız bizim bilgelerimiz" dedi.

Haberin Devamı

"15 TEMMUZ'DA MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLDU"

15 Temmuz darbe girişiminde milletin tek yürek olduğunu da ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların, içeriden ve dışarıdan karıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Bugün de hain odakların bunun gayretlerini sürdürdüğünü anlatan Bakan Kaya şöyle devam etti:
"15 Temmuz hain darbesi bunun son örneği. 250 şehit verdik. Milletimiz tek yürek darbenin karşısında durdu, tankları elleriyle durdurdu. Kurşunlara bedelini siper etti. Hain işkal planına geçit vermedi. Milli iradenin arkasında bu millet durdu. 15 Temmuz, Türk milletinin iradesine sımsıkı sahip çıkmasıyla, tüm dünyaya da iradesine sahip çıktığını gösterdik. Bu millet 15 Temmuz'da siyasete de aslında yeni bir yol çizdi. Milli iradeden başka bir yol olmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Ağır bedeller ödeyip milli iradenin üzerindeki ipoteği söküp atmaya bu millet karar verdi. Bu da 16 Nisan'da ilan edilecek. Milli irade ile siyasi irade arasında mesafe olmadığı, tüm dünyaya haykırılmış olacak. 16 Nisan'dan sonra kutlu yükselişini sürdürecek. Koalisyonlar devrini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. 16 Nisan önemli bir dönüm noktası."

Haberin Devamı

BATI'YA YÜKLENDİ

Ziyaret için gittiği Hollanda'da yaşananları da gündeme getiren ve ağır eleştirilerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hayır kampanyalarına izin veren Batı, Avrupa, PKK'nın toplantısına izin veren Batı, 'evet' kampanyalarını bir bir durduruyor. Kim hayır kampanyalarını destekliyor? PKK, FETÖ, tüm terör örgütleri niçin hayır kampanyalarını destekliyorlar? Biliyorlar ki 'evet' çıktığı zaman terör örgütlerinin sonu gelecek. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi amansız şekilde devam ettireceğiz. Geçen hafta Hollanda'da bana yapılan haksız, insanlık dışı, diplomatik teamüle uymayan davranışın temeli, Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşüne dur demekti. Bir kadından bir Avrupa ülkesi neden korkar? İçeride seçim varmış, bununla açıklamak mümkün değil. Evet çıkmasından büyük endişe içerisindeler. Bize kadın haklarından bahseden Batı, bir kadın bakana insanlık dışı uygulamalarda bulundu. Biz kadın haklarının da en büyük savunucusuyuz. Özgürlüklerin de en büyük teminatıyız. Hiçbir birey bu ülkede kılık kıyafetinden dolayı hiçbir şekilde ötekileştirilemez. Şort giyen kadına nasıl sahip çıktıysak minibüsten başörtüsü nedeniyle indirilen kardeşimize de aynı oranda destek çıktık" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, daha sonra huzurevinin açılış kurdelesini kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!