Bakan Işık'tan Rus askerinin YPG arması takmasına tepki geldi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işıktan Rus askerinin YPG arması takmasına tepki geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 20:43

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rus askerlerinin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin armasını takmasıyla ilgili konuştu. Işık, "Maalesef bu görüntüler Türkiye'yi üzüyor. YPG, PKK'nın Suriye uzantısıdır. YPG ile Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu'nun hiçbir şekilde işbirliği yapmasını Türkiye olarak kabul etmiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Suriye'nin Afrin kentinde üs kuracakları tartışmaları süren Rus askerleri önceki gün Halep'te yapılan nevruz kutlamalarına katılarak, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ve YPJ flamaları ile objektiflere poz vermişti. Bölgedeki Rus askerlerinin komutanı olan Tümgeneral Andrey Volkov ise kutlamalar sırasında koluna YPG arması takmıştı. 

Bu görüntülerin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bugün bir açıklama yaptı ve "Maalesef bu görüntüler Türkiye'yi üzüyor. YPG, PKK'nın Suriye uzantısıdır. YPG ile Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu'nun hiçbir şekilde işbirliği yapmasını Türkiye olarak kabul etmiyoruz." diye konuştu.

AYRINTILAR GELİYOR...

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!