Bakan Işık: PKK terör örgütü bütün uzantılarıyla mağlup olmaya mahkumdur

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işık: PKK terör örgütü bütün uzantılarıyla mağlup olmaya mahkumdur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 16:38

Bakan Işık: PKK terör örgütü bütün uzantılarıyla mağlup olmaya mahkumdur

Haberin Devamı

  ANKARA, (DHA) - MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu Mardin'in Derik İlçesi'ndeki saldırıyla ilgili "Zaafın olup olmadığı konusu mutlaka araştırılıyor. Bu zor mücadeleyi sabırla vereceğiz ve inşallah mücadeleyi kazanacağız. PKK terör örgütü de bütün uzantılarıyla mağlup olmaya mahkumdur" dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık, Ankara'da HAVELSAN Simülatör Merkezi'ndeki AW-139 Simülatör açılış törenine katıldı. Program öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarının sınır ziyaretine ilişkin "Genel anlamda olumlu bir görüşme gerçekleşti. Şu anda bu olumlu gelişmelerin sahada kısmi de olsa yansımalarını görüyoruz. Bağdat yönetimiyle, kuzeydeki bölgesel yönetimle görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Türkiye, bu noktada özellikle tavrını baştan beri net olarak ortaya koymuş bir ülkedir. Ama her duruma da hazır olacağız, her ihtimale karşı da hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Dünkü Genelkurmay Başkanı'mızın, kuvvet komutanlarımızın özellikle sınırı ziyaretini de bu kapsamda değerlendirmek lazım" diye konuştu.

"'SAKAL SERBEST BIRAKILIYOR' DİYE BİR ŞEY YOK"

TSK'da çalışan sivil memurlar için kılık kıyafet yönetmeliğindeki bazı zorunlulukların kaldırılmasıyla ilgili yapılan düzenlemenin detayları sorulan Bakan Işık, "Sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan sivil kadın memurlarımızın ve işçilerimizin başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili teknik bir düzenleme. Onun dışında bir kapsam yok. 'Sakal serbest bırakılıyor' diye bir şey yok. Sadece asker olmayan kadın mensuplarımızın gerek askeri iş yerlerine gerekse memur olanların da kendi iş yerlerine başörtüyle gidebilmelerinin önünü açan bir düzenlemedir" ifadelerini kullandı.

"ZAAFIN OLUP OLMADIĞI KONUSU MUTLAKA ARAŞTIRILIYOR"

Savunma Bakanı Işık, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu, Mardin'in Derik İlçesi'nde dün yaşanan PKK saldırısına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "35 yıllık terörle mücadele tarihinde Türkiye'nin neredeyse en yoğun mücadele ettiği dönemi yaşıyoruz. Bu da terör örgütünü son derece hırçınlaştırıyor. Derik'te kaymakamımız aynı zamanda belediyeye başkanı olarak kayyum olarak atanan arkadaşımızdı. Kayyumlar atanır atanmaz da bölgede ciddi bir değişiklik görülmeye başlandı. Belediye hizmetleri daha görünür hale geldi. Bu da bölge halkının çok ciddi takdirini kazandı. Bu hizmetler verilmeye başlanınca terör örgütü çılgına döndü. Zaafın olup olmadığı konusu mutlaka araştırılıyor. Bu zor mücadeleyi sabırla vereceğiz ve inşallah mücadeleyi kazanacağız. PKK terör örgütü de bütün uzantılarıylamağlup olmaya mahkumdur"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!