Bakan Işık: Halk, Kılıçdaroğlu'na güvenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işık: Halk, Kılıçdaroğluna güvenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 12:39

Bakan Işık: Halk, Kılıçdaroğlu'na güvenmiyor

Haberin Devamı

Ergün AYAZ- Faruk KIYAK/İZMİT (Kocaeli), (DHA) - MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, halkın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güvenmediğini iddia ederek, "Tek başına girsen yine yüzde 50 alamazsın. Halk yüzde 50'ye güvendiği, inandığı, doğruluğuna, dürüstlüğüne, çalışkanlığına, gayretine, bu ülkeye sevdası olana verir. Sana güvenmiyor ki" dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir restoranda düzenlenen İzmit Kadın Buluşması'na katıldı. Bakan Fikri Işık yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, şunları söyledi:
"Sayın Kılıçdaroğlu şu soruya cevap versin. Ey Kılıçdaroğlu Ak Parti ve MHP sistemdeki çift başlılığı gördü. Buna yönelik Türkiye'de fiilen geçmiş olduğu sistemin resmileştirmek için Türkiye'ye özgü bazı düzenlemeler yaparak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hazırladı, meclise getirdi. 21 madde olarak geldi. Meclis bazı maddeleri uygun görmedi ve 18 maddeye düşürerek kabul etti. Sen ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak bir alternatif teklifi hazırlayıp meclis gündemine getirdin mi? Ak Parti ve MHP'nin yaptığı yanlış. Şimdi il il geziyorsun, salon salon dolaşıyorsun ve meydanlara çıkmaya cesaret edemiyor. Bir dönem CHP'nin kalesi olarak gördükleri Kocaeli'nde Sayın Kılıçdaroğlu açık hava mitingi yapamıyor. Ak Parti ve MHP değişiklikleri hazırlayıp meclis gündemine getirirken sen neden acaba parlamenter sistemi güçlendirecek bu çift başlılığı ortadan kaldıracak bir öneri paketini hazırlayıp gündeme getirmedin? Bu soruyu Kocaeli olarak bizim sorma hakkımız yok mu? Bu çift başlılığı sen görmüyor musun? Bazen yanlışlıkla da olsa söylüyorsun. Bu çift başlılığı ortadan kaldırmak bu ülke için önemli değil mi? Niye getirmedin? Getirseydin. Milletvekilleri de otursaydı tartışsaydı. Senin teklifin daha makul olursa senin teklifin kabul edilme imkanı daha fazla olurdu."
Bakan Işık, muhalefet olmanın sorumlu olmayı getirdiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ama öyle yok. Ben öyle çalışmam, benim sırtım terlemeyecek, ben sadece konuşurum. Sabah akşam konuşurum. Her konuşmamda yalan yanlış bir şeyler söylerim. Bazen yanlışın yanına biraz doğru katarım, bazen doğrunun yanına biraz yanlış katarım. Millet ayıklayıp dursun. Böyle muhalefet olur mu? Böyle muhalefette insanlar ana muhalefete ümit bağlayabilir mi? Halbu ki iktidar her rejimde vardır. Muhalefet ancak demokrasilerde vardır. Ancak muhalefet olmak en önce sorumlu olmayı getirir. Halka ümit vaat etmeniz lazım. Şuanda CHP seçmeninin bile önemli kısmı CHP'den ümitli değil. Böyle bir siyaset olur mu?"
Kılıçdaroğlu'nun tek başına seçime girse bile yüzde 50 oy alamayacağını söyleyen Işık, şöyle konuştu:
"Sayın Kılıçdaroğlu sen 7 seçimdir yüzde 25'i bulamadın. Niye bulamadın? Bakın biraz da espri olsun. Şu anayasa değişikliğini yazarken geçici bir madde yazsaydık. Anayasanın değişikliği kabulü halinde yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçimine sadece ve sadece Kemal Kılıçdaroğlu katılabilir, onun dışında adaylığı kimsenin kabul edilmez, tek aday olarak Sayın Kılıçdaoroğlu girer. Sen yüzde 50'ye ulaşabilir miydin? Soruyorum Kılaçdaroğlu tek aday olsaydı yüzde 50 ulaşabilir miydi? Hayır. Halk güvenmediğine yüzde 50 oy verir mi? Tek başına girsen yine yüzde 50 alamazsın. Niye alamazsın. Halk yüzde 50'ye güvendiği, inandığı, doğruluğuna ,dürüstlüğüne, çalışkanlığına, gayretine, bu ülkeye sevdası olana verir. Sana güvenmiyor ki. Onun için bu sistem halkın güvenini almayan hiçkimseyi iktidar yapmıyor. Ama cumhurbaşkanı seçildi tüm yetki onda mı? Hayır. bu sistemde cumhurbaşkanı artık sadece vatana ihanetten yargılanmıyor. Anayasaya karşı işlediği her suçtan dolayı yargılama imkanı var. Başbakanın yargılama usulleri cumhurbaşkanı için geçerli."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!