Bakan Eroğlu: Yaz aylarında su sorunu olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Yaz aylarında su sorunu olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 23:49

Bakan Eroğlu: Yaz aylarında su sorunu olmayacak

Haberin Devamı

Nermin UÇTU - İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkede yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek, barajların dolu olduğunu söyledi. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve Spil Dağı'ndaki yatırımları incelemek için Manisa'ya geldi. Manisa Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu'nu Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve bürokratlar karşıladı. Bir süre Vali Bektaş ile sohbet eden Bakan Eroğlu, ardından düzenlediği basın toplantısı ile Manisa'da yatırımları anlattı. Manisa'ya özel bir önem verdiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Elimiz boş gelmedik. 232 milyon liralık 25 tane müjde ile geldik. Devlet Su İşleri ve Orman teşkilatının büyük bir hamlesi var. Sulama göletleri, barajlar, taşkın koruma tesisleri, dere ıslahları yapıyoruz" dedi.
Manisa'da 2003 ile 2015 yılları arasında 70 milyon fidan dikildiğini, 2016 yılında ise 313 bin 290 dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacağını ve 4 milyon 500 adet fidan üretileceğini duyurdu. Bakan Eroğlu, müjdesini verdiği yatırımların Haziran ayında temelini atmayı planladıklarını açıkladı. 
49 YIL SONRAKİ BAKANA VASİYET BIRAKACAK
Manisa'da ceviz ve badem dikerek gelirini vatandaşlara dağıtacaklarını açıklayan Eroğlu, 49 yıllık toplayıp satma işleminin vatandaşa ait olduğunu söyledi. Eroğlu, "49 yıl yetmezse onun da çaresini buldum. Bakanlığın kasasına bir mektup yazıp bırakıyoruz. 49 yıl sonraki bakana 'abin olarak bu işi başlattık, sen de bu işi 49 yıl daha uzat' diyeceğim. Vasiyet bırakacağım. Kasaya koyacağız" dedi. 
EGEGEP PROJE BİTİŞİ İÇİN SAAT VERDİ
Bakan Eroğlu, 2019 yılına kadar Ege Gelişim Proje ile büyü yatırımlar yapılacağını belirtti. Yatırımların bitiş tarihini de veren Eroğlu, "2019 yılına kadar EGEGEP kapsamında 4 bin 547 tesisle bir rekora imza atacağız. 25 milyar lira harcanacak. Ege bölgesindeki tüm illeri kapsayacak. Ama bu geçmişte olduğu gibi GAP gibi uzun yıllar almıyor. 2019 yılı sonuna kadar bunlar bitecek. 31 Aralık 2019 saat 16.59 Ege Gelişim projesi kapsamında sadece Manisa'da 53 tane baraj gölet, 68 sulama tesisi, içme suyu temin tesisi, 66 dere ıslahı, 5 köprü, 4 şehir ormanı, 7 bal ormanı yapılacak. Bunlar sadece Manisa içindir. 572 bin dekar modern sulama sistemine kavuşacak" diye konuştu. 
'Yaz aylarında ülkede su sıkıntısı çekilecek mi?' sorusunu da yanıtlayan Bakan Eroğlu, "Bizim dönemimizde 2003 yılından bu yana hiçbir şeyde sıkıntı yaşatmadık. 2007'de Ankara ve İzmir'e sıkıntı söz konusuydu, çözdük. 2014'e Bursa, İstanbul, Kocaeli bölgesi sıkıntı yaşanmıştı. Onu bizim B planımızla çözdük. Şu anda bütün şehirlerin 2040-2060 yılına kadar projeleri tamam. Dolayısıyla bir sıkıntı yok. En büyük sıkıntı İzmir'deydi. Arsenik problemi vardı. Onun da çalışmalarımızla çözdük. Hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz. İzmir'deki vatandaşları cezalandırmak olabilir mi? 504 milyon lira susuz kalınmaması için yatırım yaptık. Dolayısıyla hiçbir şehirde su sıkıntısı yoktur" dedi. Barajların dolu olduğunu kaydeden Eroğlu, sistem üzerinden barajların doluluk oranların baktı. Eroğlu, şu anda İzmir'e yüzde 78 dolu, Bursa'da yüzde 99 dolu, İstanbul'a yüzde 82 dolu. Büyükşehirlerimizde problem yok" dedi.
VATANDAŞLARLA SELAMLAŞTI, BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden esnafı selamlayarak Şehzadeler Belediyesi'ne gitti. Yol üzerindeki esnafla zaman zaman fotoğraf çektiren Bakan Eroğlu'nu belediye önünde uzun bir kuyruk karşıladı. Ardından da AK Partili Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret eden Bakan Eroğlu'na Manisa'da yetişen kiraz, kentte şehzadelik yapmış padişahların resmini içeren vazo ve mesir macununun bulunduğu paket hediye edildi. Mesir Macunu gören Bakan Eroğlu, "Ben bu mesirleri yersem, 40 baraj değil, 400 baraj yaparım" esprisi yaptı.
Bakan Eroğlu daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!