Bakan Eroğlu, yarın Çanakkale’de

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu, yarın Çanakkale’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 12:19

Bakan Eroğlu, yarın Çanakkale’de

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale’de 246 milyon TL yatırım bedelli 4 tesisin açılışını yapacak, 16 tesisin ise temelini atacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 4 tesisin açılışını, 16 adet tesisin ise temelini atmak üzere yarın Çanakkale'ye gelecek. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yarın saat 11.00’de İçdaş Kongre Merkezi’nde 246 milyon TL yatırım bedelli 20 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. 
Törende, DSİ tarafından inşa edilecek Bayramiç Karaköy Barajı, Yenice Yukarıinova Barajı, Lapseki Çavuş Barajı, Çan Yaykın Barajı, Ezine Geyikli Barajı, Yenica Kovancı Barajı, Çan Karlı Göleti, Lapseki Güreci Göleti, Çanakkale İçmesuyu 2 Kademe Arıtma Tesisi, Bayramiç Karaköy Barajı Sulaması, Bayramiç Çavuşlu Göleti Sulaması ile 3 adet taşkın koruma tesisinin yanı sıra Gökçeada Örnek Avlak Yaban Hayatı Eğitim Merkezi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temelleri atılacak. Bakan Prof. Dr. Eroğlu ayrıca, DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 3 taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 1 tesisin açılışını gerçekleştirecek.
20 tesisle birlikte 12 bin 350 dekar zirai alan suya kavuşacak. 10 milyon metreküp su depolanacak. Yılda 3 milyon 600 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Ayrıca 1 ilçe, 1 köy ve 30 dekar alan taşkın zararlarından korunacak.
Törenin ardından 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu karabiber, erguvan, oya, biberiye, servi, defne ve fıstıkçamı türlerinden oluşan toplam 3 bin fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!