Bakan Eroğlu: Suriye’nin parçalanmasına karşıyız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Suriye’nin parçalanmasına karşıyız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 19:40

Bakan Eroğlu: Suriye’nin parçalanmasına karşıyız

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) – ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik saldırıyı kınadı. Cerablus operasyonuyla ilgili olarak da Bakan Eroğlu, “Sınırımızda başka bir unsurun olmasına asla müsaade etmeyiz. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını istiyoruz. Suriye’nin parçalanmasına karşıyız” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bingöl’de mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin cenazesi sonrası partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Bakan Veysel Eroğlu, her iki dini bayram ile Cumhuriyet ve Zafer Bayramı’nda gelenek haline getirdiği üzere Afyonkarahisar’a yapılacak yatırımları bayram müjdesi olarak açıkladı.
KILIÇDAROĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı hatırlatıldı. Saldırıyı kınayan Bakan Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. Yapılan saldırıya üzüldüğünü kaydeden Bakan Eroğlu, “Saldırıda 1 askerimizin de şehit olduğu haberi geldi. Şehidimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Terör herkese karşı yapılıyor. FETÖ terör örgütü başarısız olunca, ikizleri olan PKK, DEAŞ ve PYD terör örgütleri devreye sokuldu. Ama Allah’ın izniyle bu terörün de üstesinden gelecek gücümüz var. Bakanlar Kurulu’nda ordumuz artık kırsal alanda hakimiyeti tesis etmesine yönelik kararlar alındı. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyorum. Teröre karşı tek vücut, tek yürek halinde duracağımızı ifade ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi bu birlik ve beraberliği sağlamıştır. Terörün dini imanı yoktur. İyi ve kötü terörist diye bir şey yoktur. Tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındaki ekibe geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.
‘TÜRKİYE, SURİYE HALKININ MUTLULUĞUNU İSTİYOR’
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’ta yürüttüğü ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Ordumuz, hükümetimiz, devletimiz kararlıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kararlıdır. Biz bazı ülkelerin buradaki oyunlarını bozacağız. Sınırımızda başka bir unsurun olmasına asla müsaade etmeyiz. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını istiyoruz. Suriye’nin parçalanmasına karşıyız. Özgür Suriye Ordusu’nu da bu nedenle her bakımdan destekliyoruz. Türkiye, Suriye halkının mutluluğunu istiyor. Çünkü onlar bizim kardeşimiz. Defalarca Suriye’ye gittim. Her Suriye’ye gidişimde ülkemizin bir şehrine gitmiş gibi karşılandık, halkımız bizi hep bağrına bastı. Bazı ülkeler Suriye üzerinde oyun oynadı. İnşallah bu oyun sona erecek. Ordumuz güçlü ve milletimizde her zaman gerekeni yapabilecek güç var.”
‘GEREKİRSE FIRAT’I TERSİNE BİLE AKITIRIZ’
Fırat Kalkanı operasyonunda iş makinesine ihtiyaç duyulması halinde bölgedeki tüm DSİ ekiplerinin ordunun emrinde olduğunu da belirten Bakan Eroğlu, “Kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Özgür Suriye Ordusu’ndaki kahramanlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Gönlümüz onların yanında. Devlet Su İşleri’nin oradaki iş makineleri de ordumuzun hizmetinde. Devlet Su İşleri’ne talimat verdim; iş makineleri, ordumuzla beraber istedikleri yere kadar birlikte gidecek. İsterlerse ve gerekirse Fırat’ı tersine bile akıtırız” diye konuştu.
GECE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK
Açıklamalarının ardından Afyonkarahisar’da yapımı devam eden İstiklal Tanıtım Merkezi inşaatını gezen Bakan Eroğlu, gece geç saatte Büyük Taarruz’un yıldönümü etkinliklerine katılacak. Gece yarısı Atatürk’ün 94 yıl önce Büyük Taarruz’u başlattığı Kocatepe’ye çıkmadan önce son mola verdiği Çakırözü Köyü’ne gidecek olan Bakan Eroğlu, saat 01.30’da Atatürk ve silah arkadaşlarının izinden yürüyen binlerce kişiyi Kocatepe yolunda 14 kilometrelik Zafer Yürüyüşü’ne uğurlayacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!