Bakan Eroğlu: O kişilere Orman Kanunu uygulanacak (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: O kişilere Orman Kanunu uygulanacak (2)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 18:41

Bakan Eroğlu: O kişilere Orman Kanunu uygulanacak (2)

Haberin Devamı

TÖRENLE 14 TESİSİN TEMELİNİ ATTI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yenice, Çan ve Biga ilçelerinde orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve orköy kredi sertifikaları dağıtım ve 14 tesisin temel atma törenine katıldı.
Bakan Eroğlu'nun ilk durağı Yenice İlçesi oldu. Beraberinde Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile buradaki törene katılan Bakan Eroğlu, vatandaşlara seslenerek, "70 müjde vermiştik. 968 milyon TL. Bu sefer de 12 müjde ile geldik. 88 milyon TL. Çanakkale'ye verdiğimiz müjdeler toplamda 1 milyar 50 TL oldu." 16 Nisan'daki referandum için vatandaştan 'evet' oyu isteyen Bakan Eroğlu, "Halk oylamasında kimler 'evet' diyor. Vatanını milletini seven herkes 'evet' diyor. Türkiye'nin bekası, devletin bekası, milletimizin istiklal ve istikbali için, onun için 'evet' diyoruz. Başka bir şey yok. Özellikle Almanya'da gazeteler Türkçe manşet atıyor 'hayır' deyin diye. Çünkü biz diyoruz ki söz de karar da Türk Milleti'nindir. Biz senin kanun değişikliğine karışıyor muyuz? Hollanda, Fransa, Danimarka netice de 'hayır' diyor. Onlar geleceği gördüler, hissettiler. Allah nasip ederse anayasa değişikliğiyle Türkiye adeta uçacak. Küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyoruz" dedi.
ÇAVUŞLU GÖLETİ VE 7 TAŞKIN KORUMA TESİSİNİN TEMELİNİ ATTI
Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı yapıldı.
Bakan Eroğlu, Yenice'deki programın ardından Çan İlçesi'ne geçti. Bakan Eroğlu, burada Atatürk Şehir Meydanı'nda DSİ tarafından inşa edilecek Bayramiç Çavuşlu Göleti ile 7 taşkın koruma tesisinin temelini atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, "Bugün buraya heybemiz dolu geldik. Bugün 14 tane tesis, 86 milyon TL'lik yatırım yapıyoruz. Birileri konuşuyor. Ama biz hizmet üretiyoruz" dedi. Bakan Eroğlu konuşmasının ardından butora basarak DSİ tarafından inşa edilecek Bayramiç Çavuşlu Göleti ile 7 taşkın koruma tesisinin temelini attı. Bakan Eroğlu, açıştan sonra orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları'nı dağıttı.
Bakan Eroğlu'nun son durağı ise Biga İlçesi oldu. Kocabaş Çayı yanında DSİ tarafından inşa edilecek 5 taşkın koruma tesisi ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bir tesisinin temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, butona basarak, temel attı.
Öte yandan Yenice ile birlikte Çan ve Biga İlçelerinde vatandaşlara ceviz, biberiye, mavi servi, fıstık çamı ve defne fidan türlerinden oluşan toplam 13 bin 500 adet fidan da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Bakan Eroğlu, Biga'dan Çanakkale'ye geçti.

Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)-

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!