Bakan Eroğlu Dinar'da

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu Dinarda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 18:21

Bakan Eroğlu Dinar'da

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde toplu temel atma ve açılış merasimiyle Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dinar Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi'ne katıldı. Bakan Eroğlu'na Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, DSİ Isparta 18'inci Bölge Müdürü Mahmut Berber, Kaymakam Mustafa Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er de eşlik etti.

Bakan Veysel Eroğlu buradaki konuşmasında Dinar'a 400 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi. 3 baraj ve Çağlayan Göleti yaptıklarını aktaran Bakan Eroğlu, "81 bin 158 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilere yıllık 89 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 6 derenin ıslahını tamamladık. 7.5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 10 şehitler ormanı, 12 köy ormanı, 3 mesire yeri tesis ettik. Bu yatırımların yanında içme suyu tesisleri, atık su arıtma tesisleri, barajlar, göletler, sulama tesisleri ve ağaçlandırma çalışmalarımızı yaptık" dedi.

Konuşmaların ardından temel atma ve açılış töreni yapılırken, çiftçilere de sertifikaları dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!