Bakan Eroğlu: Dere ıslah çalışması Hopa’yı kurtardı (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Dere ıslah çalışması Hopa’yı kurtardı (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 22:24

Bakan Eroğlu: Dere ıslah çalışması Hopa’yı kurtardı (2)

Haberin Devamı

185 MİLYONLUK 12 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin’de ikisi içme suyu olmak üzere 185 milyon lira değerindeki 12 tesisin açılışı yaptı. Artvin Çoruh Park’ta düzenlenen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ak Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocapete, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Artvin’e 20 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını anlatan ve bunun büyük bölümünün de bakanlığına ait olduğun ifade eden Eroğlu, “Arıcılara, orman köylülerine tam destek, isteyene koyun, isteyene Orköy kredisi, isteyene bal ormanı kuracağız. Parası yoksa yüzde 20’si hibe, gerisi tamamen faizsiz kredi vereceğiz” dedi.
Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla’nın Artvin’le yatıp kalktığını anlatan Eroğlu, “Ne zaman beni görse Artvin’le ilgili talepleri oluyor. Bende İsrafil beyden kurtulmak için, ‘Kendimi Artvin’in ikinci vekili olarak ilan ediyorum’ dedim. Kabul ederseniz böyle bir formül buldum” diyerek konuşmasını noktaladı.
Bakan Eroğlu, daha sonra da, orman köylüsü için gelir getirici tür arazilerin çekilişini yaptı. Kurayla belirlenen kişilere, daha öncesinde ekilen gelir getirici türlerin olduğu araziler 49 yıllığına ücretsiz olarak kiralandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çoruh Parkta düzenlenen ve 3 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde vatandaşlarla orucunu açtıktan sonra Artvin’den ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!