Bakan Eroğlu: Der Spiegel halt etmiş

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Der Spiegel halt etmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 15:15

Bakan Eroğlu: Der Spiegel halt etmiş

Haberin Devamı

Onur BAYRAM-Ahmet DAĞLI/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- ALMAN Der Spiegel dergisinin Türkiye özel sayısının kapağındaki görselde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yanı sıra, cami minarelerini füze biçiminde tasvir etmesini eleştiren Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, "Der Spiegel halt etmiş" dedi.
Kurban Bayramı'nı memleketi Afyonkarahisar'da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sinanpaşa Kaymakamlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Akpınar Parkı'nda kendisini karşılayanlarla tokalaşan Bakan Eroğlu, gelenlerle sohbet etti. Soğuk algınlığından rahatsız olduğu belirtilen Bakan Eroğlu'nun yanı sıra törene, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Sinanpaşa Kaymakamı Ahmet Yıldırım, Sinanpaşa Belediye Başkanı Ak Parti'li Murat Karakoyun, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Halil Ürün ve Ak Parti l Başkanı İbrahim Yurdunuseven katıldı.
Türkiye'nin Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra tarihinin en hain saldırısıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, terör örgütü PKK'nın, Kurban Bayramı'nda da saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. Tüm teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin süreceğini ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"Kanlı terör örgütleri bayramda da canlara kıydı. Terör örgütleri ve terörün üzerine devletimiz kararlı bir şekilde gidecek, onları etkisiz hale getirecektir. Dikkat ederseniz; FETÖ terör örgütünden sonra yani içerideki asker kılığına bürünmüş bazı hainler temizlenince, Peygamber ocağındaki kahraman askerlerimiz terör üzerine daha etkili bir mücadele başlattı. Pek çok terör yuvası özellikle Çukurca'da, Tendürek Dağı'nda hatta Irak'ın kuzeyinde, Suriye'de temizlendi, temizleniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin onları ezecek gücü ve kuvveti vardır."
'HAKKARİ'DEKİ KARDEŞİMİZİ ŞEHİT EDENLER İNSAN OLAMAZ'
Bakan Veysel Eroğlu, 1 Kasım milletvekili seçiminde AK Parti Hakkari adayı Ahmet Budak'ın silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Budak'a saldıranların insan olamayacağını belirten Eroğlu, "Maalesef terör örgütü, bayram- seyran demeden, alçakça, kalleşçe, haince Hakkari'deki kardeşimizi şehit etti. Bunu yapanlar insan olamazlar, lanetliyorum. Bayramlaşmak için gidiyorsun ama silah çıkarıp masum bir insana üstelik, siyasi kimliği olan bir kişiyi öldürüyorsun. Bu kabul edilemez saldırı, PKK terör örgütünün ne kadar hain olduğunun göstergesidir" dedi.
'DEVLETİ ARKADAN HANÇERLEYENLERE MÜSAADE ETMEYİZ'
PKK ile her alanda mücadele edildiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, bu kapsamda terör örgütü ve uzantılarına destek verdiği tespit edilen 11 bin 285 öğretmenin açığa aldığını kaydetti. Terörle ilişkili herkesin kamu kurumlarından uzaklaştırılacağını belirten Eroğlu, "Devlete hainlik yapan tabiri caizse devleti arkadan hançerleyen insanlara müsaade edemeyiz" diye konuştu.
"DER SPIEGEL HALT ETMİŞ"
Alman Der Spiegel dergisinin Türkiye özel sayısının kapağındaki görselde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yanı sıra, cami minarelerini füze biçiminde tasvir etmesini de değerlendiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Der Spiegel, halt etmiş. Derginin kapağını gördüm ve çok ayıpladım. Düşmanca bir tavır. Türkiye'de demokrasi vardır, herkes hürdür. OHAL ilan ettik. Ama halka karşı değil, devletin içindeki hainlere karşı. OHAL, Fransa'da aylarca sürdü. Hamburg'taki hadiseleri gördünüz. Onları görmeyip, Türkiye'yi böyle görüyorlar. Eğer öyle bir hadise olsa, yani diktatörlük vesaire olsaydı; Cumhurbaşkanımızı öldürmeye gelen o hainleri arazide kahraman askerlerimiz ve emniyet teşkilatımız gebertebilirdi. Ama bu yapılmadı. Çünkü Türkiye'de adaletin hakkaniyetin ve hukukun üstünlüğüne inanış var. Der Spiegel, tabiri caizse halt etmiş. Bunlar uygun değildir, kasıtlıdır."
Bakan Veysel Eroğlu ve beraberindekiler Sinanpaşa'daki bayramlaşma ardından Sandıklı İlçesi, Taşoluk, Serban ve Büyük Kalecik beldeleriyle Küçük Kalecik Köyü'nde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!