Bakan Eroğlu, Bakgep Zonguldak Projelerini Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu, Bakgep Zonguldak Projelerini Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 12:52

BAKAN VEYSEL EROĞLU, BAKGEP PROJELERİNİ AÇIKLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamındaki Zonguldak projelerini değerlendirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, BAKGEP ile 2019 yılı sonuna kadar Zonguldak’ta gerçekleştirilecek olan projeleri açıkladı. Bakan Eroğlu, “2019 yılı sonuna kadar Zonguldak’ta 3 baraj ve gölet, 5 adet içme suyu tesisi, 9 adet enerji tesisi, 65 adet baskın koruma tesisi tamamlanacak. Ağaçlandırma muhtevasında 205.240 dekar alanda çalışma yapılarak 16 milyon 21 bin adet fidan toprakla buluşturulacak. 5 adet koruma alanı ilan edilecek. 8 adet otomatik gözlem istasyonunun (kara, deniz, havaalanı) ve 1 adet meteoroloji radarı tamamlanarak hizmete alınması planlanmaktadır” dedi.
Tamamlanan ve tamamlanacak olan projeleri de açıklayan Eroğlu, “Yaklaşık 500 bin kişiye içme suyu sağlayacak ilin 2050 yılına kadarki içme suları teminat altına alınacak. Yılda 427 milyon kiloWatt saat enerji üretilecek. 9 bin 400 dekar arazi taşkınlardan korunacak. 33 milyon TL ekonomiye katkı sağlanacaktır. Zonguldak’ta bulunan tabii zenginlikler, yapılacak yatırımlarla tabiat turizmine kazandırılacak. Vatandaşların rahat nefes alacakları alanlar oluşturulacaktır. Zonguldak’tan 10 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışmalar yürüterek başta bölge halkı olmak üzere ülkemiz ve dünya turizmine açarak vatandaşların istifadesine sunacağız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!