Bakan Çelik Sarkozy'e sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik Sarkozye sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 16:58

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sözde soykırım iddialarını gündeme getiren Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’i dünyaya örnek olmuş Türk milletine iftira atmakla suçlayarak, "Kanunla nasıl ekonomi düzelmezse aynı şekilde tarihi de kanunla değiştirip, bu millete sunamazsın ey Sarkozy" dedi.

Haberin Devamı

Hafta sonunu seçim bölgesi Şanlıurfa’da geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisinin Viranşehir ve Ceylanpınar İlçe kongrelerine katıldı. Beraberindeki AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Zeynep Karahan Uslu, Abdulkadir Emin Önen ve Abdülkerim Gök ile birlikte Viranşehir’e giden Bakan Çelik, davul zurna eşliğinde karşılandı.

Bakan Faruk Çelik Viranşehir'de Sarkozy'e seslendi / Foto Galeri

Viranşehir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Viranşehir İlçe teşkilatı kongresine katılan Bakan Çelik, salonu dolduran çoğunluğu mor poşu takmış olan partililer tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Kongrede partililere hitap eden Bakan Çelik, birlik ve beraberlik çağrısı yapıp Şanlıurfa ve ilçelerine yapılan hizmetleri anlattı. Avrupa ülkelerinde yaşayan binlerce Türk’ün, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasayı protesto için düzenlediği yürüyüşe değinen Bakan Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e göndermede bulundu. Ermeni soykırımı iddialarının doğru olmadığını belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’e tepki gösteren Bakan Çelik şöyle konuştu:

"Biz birlik ve beraberlik içindeyiz, vatandaşlarımızın da birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Niye olmayalım; Allahımız bir, peygamberimiz bir, bayrağımız bir. İşsizlikle, sanayiyle uğraşalım, birbirimizle uğraşmayalım. Yeteri kadar bu milletin düşmanları var. Bizim birbirimizle değil, bu milletin geleceğine göz diken düşmanlara karşı ortak mücadele etmemiz gerekiyor. Şimdi Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, ’100 sene önce burada soykırım olmuş’ diyor. Koca bir millete, 74 milyon millete, tarihe şan vermiş, şeref vermiş, dünyaya örnek olmuş böyle bir millete iftira atıyor. İftira atarken de bunu kanun çıkararak yapıyor. Buradan sesleniyoruz ve diyoruz ki; kanunla nasıl ekonomi düzelmezse aynı şekilde tarihi de kanunla değiştirip, bu millete sunamazsın ey Sarkozy."

Bakan Çelik ve beraberindeki milletvekilleri; daha sonra Ceylanpınar İlçe Kongresine katılmak için Viranşehir’den ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!