Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan'daki iki ataşe feribotla İtalya'ya doğru hareket etmiş

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çavuşoğlu: Yunanistandaki iki ataşe feribotla İtalyaya doğru hareket etmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 14:37

Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan'daki iki ataşe feribotla İtalya'ya doğru hareket etmiş

Haberin Devamı

Hakime TORUN/ANKARA (DHA)- DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'daki iki ataşe 6 Ağustos Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece özel araçlarıyla ve aileleriyle feribotla İtalya'ya doğru hareket etmişler. Temaslarda bulunacağız iki haini de Türkiye'ye getirmek için" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye Rusya ilişkilerine ilişkin Çavuşoğlu, "Ziyaret son derece başarılıydı. Samimi ortamda tüm konuları konuşma imkanımız oldu. İlk adımı dün akşam attık, 3'lü mekanizmayı yürütecek arkadaşları St. Petersburg'a gönderdik. Charter seferleri de başlayacak. Uçak düşürme hadisesinden önce ilişkilerimiz iyiydi. Bu süreçte halkta batıya güven azaldı" diye konuştu.
"ABD'DEN İŞBİRLİĞİ SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ"
Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin bir soru üzerine "ABD'den beklentimiz FETÖ'yu Türkiye'ye iade etmesi. Bu konuda işbirliği sinyallerini görüyoruz. ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet geliyor. Daha sonra üst düzey ziyaret bekliyoruz. Daha sonra Adalet Bakanı ile birlikte ABD'ye giderek tekrar bu talebi yenileyeceğiz" açıklamasında bulundu.
"ESAD'LI  GEÇİŞ SÜRECİ GERÇEK BİR GEÇİŞ SÜRECİ OLMAZ"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın başında olduğu bir geçiş sürecinin gerçek bir geçiş süreci olamayacağını anlatırken, "Dönüşüm istiyorsak bir geçiş hükümeti olmalı. Esad ile kapsayıcı bir geçiş olmaz" dedi.
"NATO'DAN BEKLENTİMİZ SOMUT DESTEK VERMESİ"
Bakan Çavuşoğlu, "NATO'dan beklentimiz Türkiye tehditler ile karşı karşıya kaldığı zaman somut destek vermesi sözlü değil. Darbe girişimi gecesi genel sekreter beni aradı güçlü bir destek verdi. Bu teknoloji transferini ve ortak üretimi kim sağlarsa onlarla işbirliği yapabiliriz. Türkiye NATO üyesi nasıl yapar diye eleştirilmesin. Angajman kurallarımızı NATO'yla uyumlu hale getirdik. Angajman kuralları herkes için geçerli" diye konuştu.
Çavuşoğlu, Moskova'daki PYD ofisine ilişkin şöyle dedi:
"Moskova'daki PYD ofisi ile ilgili Cumhurbaşkanımız, Putin'e bilgi verdi. Putin, ilk defa haberinin olduğunu söyledi. Yanındaki arkadaşlar kendisine sivil toplum örgütü olarak açıldığını söylediler. O da bunu yeniledi. Bu konuda Rusya'dan adımlar atmasını bekliyoruz. Bu konunun değerlendirileceği ifade edildi."
"SURİYE KONUSUNDA RUSYA İLE BİR GÖRÜŞ AYRILIĞMIZ YOK"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Rusya ile bir görüş ayrılığımız yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!