Bakan Çavuşoğlu: Pensilvanya’daki kalleş ‘Feto’yu da getireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çavuşoğlu: Pensilvanya’daki kalleş ‘Feto’yu da getireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 07:56

Bakan Çavuşoğlu: Pensilvanya’daki kalleş ‘Feto’yu da getireceğiz

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)- DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişiminde bulunduktan sonra yurt dışına kaçan askerlerin getiri getirileceğini belirterek, "Onların inine girdik. İzini de sürüyoruz. Nereye giderlerse gitsinler, getirip hesabını soracağız, Sadece oraya kaçanları değil, Pensilvanya’daki kalleş ‘Feto’yu da getireceğiz. Onun da hesabını soracağız" dedi.
Türk Silahlı Kuvvetler içinde bir grubun darbe girişiminde bulunması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inenlerin 'Demokrasi nöbeti' dün akşam da sürdü. Antalya’daki demokrasi nöbetinin sekizinci gününde yine binlerce kişi ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Aralarında Antalyaspor taraftar grupları '07 Gençlik' ve 'Grup 1966’ının da bulunduğu kalabalık hazırladıkları pankart ve sloganlarla tepkilerini gösterdi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Ak Parti il Başkanı Rıza Sümer de geldi. Gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak Antalyalılara demokrasi nöbetine devam etmeleri için çağrısında bulundu. Başkan Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinin duyulması için Çavuşoğlu’nun elindeki telefona mikrofon tutarak yardımcı oldu.
Bakan Çavuşoğlu ise darbe teşebbüsünün yaşandığı gece Samsun’da olduğunu söyledi. Samsun’da kendisinin bulunduğu eve o akşam helikopterle askerlerin inmek istediğini ancak polisin buna izin vermediğini anlatan Çavuşoğlu, tankların ve helikopterlerin milletin karşısında duramadığını söyledi. Çavuşoğlu, şöyle dedi:
"Tanklar karşısında, asker kıyafeti giymiş hainlerin ele geçirdiği uçak ve helikopterler karşısında göğsünüzü siper ettiniz. Milletin namusunu çiğnetmediniz o kalleşlere, hainlere. Onların elinde tanklar, uçaklar vardı. Onlar milletin üzerinden geçtiler. Ama milletin elinde ise imanı ve inancı var. Ülkesine karşı bitmeyen aşkı var. Bu aşk karşısında kim durabilir, söyleyin. O akşam bu hainler asker kıyafetinin içine girmiş hainler, milletimizi, liderimizi, cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı hedef aldı."
Darbe girişiminin olduğu gece bu hainlerin demokrasiye ve milletimize kast ettiğini belirten Çavuşoğlu şöyle devam etti:
"Peki bu yaptıkları karşılıksız mı kalacak? Hesabını sormayacak mıyız? Burunlarından getirmeyecek miyiz fitil fitil? Elbette hesabını soracağız. Milletin huzurunu bozan. O şehit olmak için meydanlara giden, cumhurbaşkanlığı külliyesini beklemek için göğsünü siper eden, köprüyü açmak için koyanlara, silah sıkanlara, bomba atanlara, helikopterden tarayanlara lanet olsun. Onların hesabını sormak boynumuzun borcu olsun. İşte şimdi hesap sorma zamanı. Bunlardan bir grup yurt dışına kaçmaya çalışıyor. 8 onursuz hain Yunanistan’a sığındı. Ben size soruyorum. Bunlar Türk askerini temsil edebilir mi? Bunlar Peygamber ocağı ordumuzu temsil edebilir mi? İşte orada rezil bir şekilde. Özür dileyerek söylüyorum, fare gibi sığındılar. Ama getireceğiz onları. Nereye giderlerse gitsinler kaçamayacaklar. Bulgaristan’a kaçanları da getireceğiz. Onların inine girdik. İzini de sürüyoruz. Nereye giderlerse gitsinler, getirip hesabını soracağız, Sadece oraya kaçanları değil, Pensilvanya’daki kalleş ‘Feto’yu da getireceğiz. Onun da hesabını soracağız. Size, Türk milletine ahmak diyor. Sen ne zannediyorsun Türk milletini? Sana inanmış sapık haşhaşiler mi zannediyorsun. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin peşinden gider. Senin değil."Darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki millet caminin de hedef alındığını da belirten Çavuşoğlu, darbe girişiminin bir olmayı ve diri olmayı da öğrettiğini söyledi. “Gittiğim meydanlarda bir tarafta Rabia, diğer tarafta da bu işareti gördüm” diyerek bir eliyle ‘bozkurt’, bir eliyle de ‘Rabia’ işareti yapan Çavuşoğlu, "İşte Türkiye bu. Meydanlarda CHP’li kardeşlerimi de gördüm. Ülkesini seven, darbeye karşı kardeşlerimi de gördüm. Her zaman böyle olmalıyız. İşte eğer milletimiz zayıf olsaydı, ülkemiz zayıf olsaydı, bu hainler belki de başarılı olabilirdi. Bu hainlerden şanlı ordumuzdan temizleyeceğiz. Bunlar polise de yargıya da benim bakanlığıma da sızmışlar. Soruları çalmışlar, ya da verilmiş sorular. Hemen klasik sınavları teste çevirmişler. O hainleri bakanlığımdan temizledik, temizliyoruz. Bunların bir kısmını daha önce bakanlığımızdan uzaklaştırdıkmıştık.. Çünkü bakanlığımız devletin hafızasıdır. Bu hainlerin erişiminin engellenmesi lazım. Şimdi hepsini tespit ediyoruz. Gereken işlemi yapacağız" dedi. Çavuşoğlu darbecilerin idam edilmesiyle ilgili isteminde milletin taleplerini dikkate alacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!