Bakan Bozdağ: Yargının verdiği kararlar Ankara, İstanbul E-5 Karayolu'nda yürüyerek denetlenmez

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bozdağ: Yargının verdiği kararlar Ankara, İstanbul E-5 Karayolunda yürüyerek denetlenmez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 23:13

Bakan Bozdağ: Yargının verdiği kararlar Ankara, İstanbul E-5 Karayolu'nda yürüyerek denetlenmez

Haberin Devamı

Mehmet İlkay ÖZER/İSTANBUL,(DHA)-ADALET Bakanı Bekir Bozdağ Yargıda Birlik Derneği'nin düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, " Yüksek Seçim Kurulu'nun saygıdeğer Başkan ve üyeleri, Adliyelerimizde görev yapan çok saygın hakim ve savcılarımız, en son Anayasa Mahkemesi'nin sayın başkanı ve üyeleri hakkında konuşulanlara baktığım zaman benim yüzüm kızarıyor. Türkiye'nin ana muhalefetinin lideri küfür sayılacak ifadeler kullanarak yargı görevi yapanlara hakaret ediyor. Hukuk devletine inanan birisi yargı görevi yapanları verdikleri kararlardan dolayı suçlayamaz, hakaret edemez, tehdit edemez" dedi.

"TÜRK YARGISINI YIPRATMAK İÇİN ÇOK ZEHİRLİ BİR DİL KULLANILMAKTADIR"
Yargıda Birlik Derneği, Haliç Kongre Merkezi'nde iftar yemeği verdi. Yemeğe Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile dernek üyeleri katıldı.
Adalet Bakanı Bozdağ yemekten sonra programa katılanlara hitap etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başlatmış olduğu 'Adalet' yürüyüşünün yanlış olduğuna değinen Bozdağ, "Yollarda yürüyerek adalet sağlanmaz" dedi. Bozdağ şu ifadeleri kullandı, "Türkiye'de beğendikleri kararlar üzerinden  veya beğenmedikleri kararlar üzerinden Türk yargısı hakkında haksız değerlendirmeler ve haksız açıklamalar yapılmaktadır. Yargının vereceği kararların denetimi yine yargı içindedir. İtiraz yoluyla, temyiz yoluyla, bireysel başvuru yoluyla yargının verdiği kararları denetlemek mümkündür. Hiçbir hukuk devletinde yargının verdiği kararlar Ankara, İstanbul E-5 karayolunda yürüyerek denetlenmez. Sokakta denetlenmez. Hukuk devletleri buna izin vermez. Vermesi mümkün değildir. Ama maalesef burada Türk yargısını yıpratmak için çok zehirli bir dil kullanılmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun saygıdeğer başkan ve üyeleri, adliyelerimizde görev yapan çok saygın hakim ve savcılarımız, en son Anayasa Mahkemesi'nin sayın başkanı ve üyeleri hakkında konuşulanlara baktığım zaman  benim yüzüm kızarıyor. Türkiye'nin ana muhalefetinin lideri küfür sayılacak ifadeler kullanarak yargı görevi yapanlara hakaret ediyor. Hukuk devletine inanan birisi yargı görevi yapanları verdikleri kararlardan dolayı suçlayamaz, hakaret edemez, tehdit edemez. Çünkü bunlar bizim hukukumuzda suçtur. Müeyyidesi vardır, karşılığı vardır. Yargı görevlilerine hakaret etmeyi düşünce açıklaması olarak kabul eden kişiler var. Adalet Bakanı olarak yargı görevi yapan hakim ve savcılarımızın hukukunu korumak benim asli vazifemdir."

"TÜRK YARGISINI KULLANMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR"
Bakan Bozdağ, yargının siyasete alet edilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, "Siyaseti gidin, partinizde, teşkilatlarınızda, meydanlarda yapın. Ama bu politikaya Türkiye'nin hakimlerini ve savcılarını sakın alet etmeyin. Yargının siyasallaşmasından rahatsız olanlar yargıyı siyasallaştırmak için her türlü yola başvurmaktan vazgeçsinler. Parti içi tartışmaları sona erdirmek, Türkiye'de cephe oluşturmak maksadıyla Türk yargısını kullanmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

"YARGIYI BU KADAR YIPRATMAK NE CHP'YE NE AK PARTİYE FAYDA SAĞLAMAZ"
Bakan Bozdağ konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen "gizli" ibareli yazının, talimat değil, suç duyurusu olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan bir yazı üzerinden ana muhalefet partisi yargıya emir ve talimat verildiğinden bahsetti. Türkiye'de siyasal hedeflerine fayda sağlamak için yargıyı bu kadar yıpratmak ne CHP'ye ne Ak Partiye fayda sağlamaz. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden yazı suç duyurusu yazısıdır" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!