Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu, duruşunuz neden milli ve yerli değil

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu, duruşunuz neden milli ve yerli değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 13:56

Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu, duruşunuz neden milli ve yerli değil

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/ŞEFAATLİ(Yozgat), (DHA)- REFERANDUMDA 'Evet' tercihi yapılması amacıyla çalışmalarını Yozgat'ta sürdüren IAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu bir karar versin. Türkiye’nin ana muhalefet lideri misiniz, yoksa Esad’ın kabinesindeki bir bakan mısınız? Duruşunuz neden milli ve yerli değil? Onu lütfen Türkiye’ye açıklayın” dedi.
Yozgat’ta referandum öncesi ilçe ziyaretlerinde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şefaatli İlçesi'nde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın bir polis memuruna hakaret içerdiği öne sürülen ifadelerde bulunduğu hatırlatılınca “Büyük bir saygısızlık, büyük bir ahlaksızlıktır. Bu halk oylamasına sona doğru yaklaşıldığında halkın ortaya koyacağı iradeden şimdiden rahatsızlığın saygısızlık diliyle ifade edilmesi olarak görüyorum” diye yanıt verdi.
KILIÇDAROĞLU’NUN KENDİ SÖYLEDİKLERİNDEN HABERİ YOK
Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’de kontrollü darbe iddiasını ilk dile getiren kişi olduğuna dikkati çeken Bozdağ, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Kendisine ulaştırılan ‘Kontrollü darbe’ iftirasının Türkiye’de ilk avukatlığını yapan o. Yaptığı iftiranın asılsızlığı ortaya çıktıktan sonra dahi utanmadan bu iftirayı dile getiren yine o. Bugün hala devam ettiriyor. Sana da bu iftirayı dile getirmek için ulaştıranlar FETÖ terör örgütü ve o örgütlerle irtibatlı olan çevreler. Çünkü FETÖ elebaşı terörist Gülen,  ilk darbe girişiminin başarısız olduğunu, anlar anlamaz benzer açıklamaları yaptı ve daha sonra bu örgüt bunu yaymaya çalıştı. Sonra da Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına ulaştırılan bu asılsız iftiraları gerçekmiş gibi alıp Türkiye’de bunu araştırmadan sorgulamadan yayan kullanan kendisi.”
ADİL ÖKSÜZ KONUSU
Bozdağ, bir başka soru üzerine Adil Öksüz’ün MİT ajanı olmadığına dair açıklamanın MİT, hem de hükümet tarafından yapıldığını kaydederek, “Hem de adli yargının verdiği kararla bu da sabit olmuş oldu. Çünkü o sunulanların sahte, oluşturulmuş belge olduğu da açık bir şekilde ortaya konmuş oldu. Buna rağmen şimdi hala konuşmasını sürdürüyor. O zaman bizim sormamız gereken ana soru şu; Çık deki dürüstçe kim sana bu haberi kim getirdiyse o haberi getireni açıkla ve ya partine getireni açıkla. Bu belgeleri size vereni açıkla” diye konuştu.
“KILIÇDAROĞLU ESAD’IN DIŞİŞLERİ BAKANI GİBİ”
Türkiye’nin Suriye ve Ortadoğu’da izlediği politikayı eleştiren Kılıçdaroğlu’na Yozgat’tan yanıt veren Bakan Bozdağ şöyle devam etti:
“Suriye’de 600 binden fazla insan öldürülmüş, ikinci defa kimyasal silah kullanılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, her defasında söz konusu olduğunda, Suriye’den göç eden milyonlarca insanı, öldürülen yüz binlerce insanı görmezden geldi. Sanki Suriye’de bu kimyasal silahı atan bu insanların üzerine ölüm yağdıran Türkiye gibi, daima Türkiye’yi suçladı. Sayın Kılıçdaroğlu bir karar versin. Türkiye’nin ana muhalefet lideri misiniz yoksa Esad’ın kabinesindeki bir bakan mısınız?  Duruşunuz neden milli ve yerli değil? Onu lütfen Türkiye’ye açıklayın, Amerika’da Rusya’da, başka ülkelerde kendi ülkelerinin Suriye politikaları konusunda siyasi partilerin yaklaşımları ortada. Şimdi Türkiye’deki muhalefetin yaklaşımı ortada ben bunu da milletimizin takdirine bırakıyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!