Bakan Bağış: Ben de her Türk erkeği gibi kılıbığım

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağış: Ben de her Türk erkeği gibi kılıbığım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 10:30

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yaptığı espri, MÜSİAD'ın Brüksel Temsilciliği'nin açılış yemeğine damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Açılış yemeğinde bir konuşma yapan Bağış, "Benim burada olmamın bir sebebi daha var onu da itiraf edeyim. Her sağlıklı Türk erkeği gibi ben de kılıbığım ve eşim MÜSİAD üyesi. Yani eğer gelmeseydim akşam evde problem çıkardı" diye konuştu. Bu sözler salonda gülüşmelere neden oldu.

Bağış, Brüksel'de hem AA ofisinin hem de MÜSİAD Brüksel Temsilciliğinin aynı gün açıldığını hatırlatarak, "Bunlar Türkiye'nin, AB'nin bütünleyici bir parçası olduğunu kanıtlıyor" değerlendirmesinde bulundu. Kurumların, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin Türkiye'nin önünden gitmesi gerektiğini, Türkiye'den daha önce AB üyesi olması gerektiğini hep vurguladıklarını dile getiren Bağış, "Eskiden şöyle bir anlayış vardı: 'Dostla ye iç ama alışveriş etme', artık kavramlar değişti. Şimdi dostlarla hem birlikte yiyip içiyoruz hem de alışveriş yapıyoruz. Günümüzde artık ekonomik ilişkiler siyasi ilişkileri belirliyor" dedi.

"MÜSİAD'ın Avrupa'nın başkentinde, kalbinde bu ofisi açması, aynı zamanda Türkiye'nin bir haykırışıdır: 'Biz buradayız, kalıyıcıyız ve hakkımızı almadan da gitmiyoruz' mesajını Türk iş dünyasının Brüksel'e çok net bir şekilde vermesidir" ifadelerini kullanan Bağış, şunları kaydetti:

"Bu ofis, sadece Türk dünyasının, MÜSİAD üyelerinin, Türkiye'nin hassasiyetlerinin sözcüsü olmakla kalmayacaktır. İnanıyorum ki zalimlerin kabusu, mazlumların umudu haline gelen Türkiye'nin bütün küresel mesajlarının yayılmasının da bu ofisin çok önemli bir katkısı olacaktır. MÜSİAD bugüne kadar çok net bir duruş sergiledi, her zaman demokrasiden, istikrardan, hukuka üstünlüğe inanmış, insan haklarına duyarlı bir ülke olmamızdan yana tavır ortaya koydu. İki gün evvel Sayın Başbakanımızın ilan ettiği demokratikleşme paketi, MÜSİAD'ın birçok kurucu üyesinin hayallerinin gerçekleşmesiyle bağlantılıdır. MÜSİAD kuruluşundan bu yana Türkiye'nin demokrasisinin gelişmesine çok önemli katkılarda bulundu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!