Bakan Avcı’dan 23 Nisan mesajı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı’dan 23 Nisan mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 10:18

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Avcı mesajında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96’ncı yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96’ncı yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş milli bir bayramdır. 23 Nisan, Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra, milli hafızamızda özenle saklanan, hâkimiyetin “bilâ kayd u şart” millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık savaşımızın da yönetildiği merkezdir ve ülkemizin kalbidir. “Gazi Meclis” unvanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin taşıdığı kimliğin ve üstlendiği tarihi misyonun en veciz ifadesidir.

96 yıl önce bugün açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizi işgalden ve işgalcilerin kuşatmasından kurtaracak iradeyi oluşturmuş, aziz milletimizin bütün unsurlarını ortak bir ülküde birleştirmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni de bu birlik şuuru üzerine inşa etmiştir.

Haberin Devamı

BU MİRAS NESİLDEN NESİLE AKTARILACAK

23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacak. Çocuklarımızın, bu bayram vesilesiyle içselleştirdikleri bağımsızlık ülküsüne, demokratik ve insanî değerlere ve milli iradeye saygı ilkesine hayatları boyunca sahip çıkacaklarına, milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için yurtsever bireyler olarak gayret göstereceklerine inancımız tam.

23 Nisan 1920’de açılan Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını, Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle ve hürmetle yâd ediyoruz. Başta çocuklarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, her geçen gün daha güçlü ve müreffeh bir ülke olarak ulaşacağımız nice bayramlar temenni ediyorum.”

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!