Bakan Avcı: Türk turizmi ciddi bir kriz yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: Türk turizmi ciddi bir kriz yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 18:47

Bakan Avcı: Türk turizmi ciddi bir kriz yaşadı

Haberin Devamı

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk turizminin ciddi bir kriz yaşadığını söyleyerek, "Bunun pek çok nedeni var. Ama Rusya ile olan kriz gerek sayın Cumhurbaşkanımızın gerekse sayın Putin'in en yüksek düzeyde siyasi iradeleriyle çözülmüş oldu. Bu saatten sonra 2016 yılında bütünü ile kurtarılması mümkün değil tabii ki sezon bakımından ama hiç olmazsa zararın neresinden dönülürse kardır diye bakıyoruz" dedi.
Eskişehir'de Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç'ın cenaze törenine katılan Bakan Nabi Avcı, daha sonra bir süre önce göreve başlayan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ü makamında ziyaret etti. Avcı ziyaretin ardından Vilayet Meydanı'nda düzenlenen, darbe girişimi gecesi ve sonrasındaki demokrasi mitingleriyle ilgili fotoğrafların yer aldığı '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' adlı sergiyi gezdi.
'15 TEMUZ'UN BELGESELİ YAPILACAK'
Bakan Nabi Avcı gazetecilerin yönelttiği çeşitli soruları da yanıtladı. Avcı sergi ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
"Sergideki fotoğraflar mesajını kendisi veriyor zaten. Bütün her karede gerçekten dünya demokrasi tarihine girecek. Dünyada bir başka örnek olmayan halk direnişi, bir milli direnişin belgeleri bunlar. Bu nedenle üzerinde çok fazla konuşmaya gerek yok. Fotoğraflar birer belge niteliğinde kendileri konuşuyorlar. Bu sergi sadece bir başlangıç. 15 Temmuzun belgeseli yapılacak, filmleri yapılacak. İnşallah çocuklarımız, torunlarımız bu milli direnişi yaşatmaya devam edecekler. Bu serginin bugün burada bu meydanda açılması da çok anlamlı. Çünkü bu meydan burası 26 Mayıs 1960 yılında merhum başbakanımız Adnan Menderes'in halka hitap ettiği son meydandır. Ama o zaman da rahmetli Adnan Menderes'in konuşması birileri tarafından mikrofonunun elektriği kesilerek, kabloları kesilerek engellenmiş ve halkla o son buluşması engellenmeye çalışılmıştır."
GÜLEN'İN İADESİ, HUKUKİ OLDUĞU KADAR SİYASİ BİR SÜREÇ
Avcı, Fethullah Gülen'in ilgili olarak yöneltilen soruya da "Bu bir hukuki süreç aynı zamanda. Ama hukuki olduğu kadar siyesi de bir süreç. Dolayısıyla Amerikalı yetkililerin her düzeydeki yetkililerin hem siyasi sorumluların hem de hukuk süreçlerinden sorumlu olan birimlerin bu konuyu bütün boyutlarıyla hem Amerika'nın da çıkarları doğrultusunda değerlendirdikleri zaman Türkiye'nin bu talebinin ne kadar haklı, yerinde ve acil bir talep olduğunu onlar da değerlendirirler diye ümit ediyorum" diye konuştu.
OTELERDE DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZE YAKLAŞTI
Kurban Bayramı nedeniyle otellerde doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını söyleyen Nabi Avcı, Türk Turizminin ciddi bir kiriz yaşadığını belirterek şöyle dedi:
"3 Eylül tarihi itibarı ile charter seferleri başladı. Türk turizmi ciddi bir kriz yaşadı. Bunun pek çok nedeni var. Ama Rusya ile olan kriz gerek sayın Cumhurbaşkanımızın gerekse sayın Putin'in en yüksek düzeyde siyasi iradeleriyle çözülmüş oldu. Bu saatten sonra 2016 yılında bütünü ile kurtarılması mümkün değil tabii ki sezon bakımından ama hiç olmazsa zararın neresinden dönülürse kardır diye bakıyoruz. Önemli olan önümüzdeki 2017 yılında sadece Rusya ile değil Almanya ile de, İngiltere ile de ve açılacağımız yeni pazarlarla da ilişkilerimizin bunun çok üzerine taşınmasıdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunları da göreceğiz. Şimdi bayram tatili de geliyor. Kurban bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından bayram için doluluk oranında bir artış bekliyoruz. Şu anda bile yüzde 100'lere yaklaşmış durumda."
BÜYÜKERŞEN'İ ZİYARET ETTİ
Avcı, daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Büyükerşen, Bakan Avcı'yı belediye binasının önünde karşıladı. Avcı, zabıtaları selamlayıp içeriye girdi ve bir süre Büyükerşen ile sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!